Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φοροδιαφυγή: Ομερτά εναντίον της κυβέρνησης για τις λίστες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Δικαστική Εξουσία, Ελληνική Κυβέρνηση, Λίστα Λαγκάρντ, Λίστα Νικολούδη, Φοροδιαφυγή,

Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχουν να αντιμετωπίσουν “ιδιαίτερα” εμπόδια στο κυνήγι ενάντια στη φοροδιαφυγή.

Πέντε από τα συνολικά εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος υπέβαλλαν την παραίτηση τους διαμαρτυρόμενοι για την χθεσινή ανακοίνωση Ένωσης στην οποία αμφισβητείται η συνταγματικότητα της επίμαχης διάταξης και γίνεται λόγος για «εργαλειακή χρησιμοποίηση» της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκαν: ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιώργος Νούλης, ο ταμίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη κυρία Μίνα Σωτηροπούλου και κ. Αντώνης Παπαματθαίου υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη ανακοίνωση εκδόθηκε ερήμην τους. Αρμόδιες πηγές έλεγαν πως οι πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν την άποψη ότι η ανακοίνωση της Ένωσης μπορεί να αποτελέσει «όπλο» στα χέρια εμπλεκόμενων προσώπων σε λίστες που ελέγχονται.

Σκληρή απάντηση, στην ανακοίνωση, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος δίνοντας έμφαση και στην αναφορά που γίνεται από την Ένωση ότι η νέα διάταξη «εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης».

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας Εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος.

Επίσης, αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κκ Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή.

Προς το παρόν… αυτά.»

Σχετικά άρθρα