Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κύρτσος αδειάζει τον Μητσοτάκη – Αν έχεις τέτοιους υποστηρικτές!

Ο Κύρτσος αδειάζει τον Μητσοτάκη – Αν έχεις τέτοιους υποστηρικτές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κύρτσος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος έχει δηλώσει ότι στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εσωκομματική εκλογική μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν δίστασε να τον “αδειάσει” και μάλιστα για ένα άκρως σοβαρόζ ζήτημα αυτό της αντιπολιτευτικής τακτικής του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κύρτσος, σχολιάζοντας την πρόσφατη υπόσχεση του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ, ότι αν αναλάβει την προεδρία θα γίνουν εκλογές το Μάιο, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί κάθε έξι μήνες να γίνονται εκλογές στη χώρα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο κ. Κύρτσος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τα φορολογικά, όπως λέει, βαδίζει με επιτυχία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και επισημαίνει ότι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν μόνο στην περίπτωση που ξεσπάσει διαμάχη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ή σημειωθεί ρήξη με τους εταίρους.

“Αλλά έτσι στα καλά καθούμενα κάθε 6 μήνες να ζητάς εκλογές είναι μια μέθοδος που δεν οδηγεί πουθενά. Επομένως πρέπει να περιμένουμε· δεν μπορούμε να κάνουμε τους προφήτες” είπε, αλλά υπογράμμισε ότι κατανοεί τους υποψήφιους, λόγω της πίεσης που δέχονται.

“Καταλαβαίνω την πίεση που έχουν οι υποψήφιοι γιατί απευθύνονται σε ένα κομματικό ακροατήριο. Απευθύνονται στους πιστούς, άρα χρησιμοποιούν σκληρά επιχειρήματα. Όμως θα έλεγα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση” επισήμανε.

Πάντως, ο κ. Κύρτσος επανέλαβε ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη για την αρχηγία της ΝΔ και υπογράμμισε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών κέρδισαν οι οι δύο κεντροδεξιοί υποψήφιοι.

“Αποφύγαμε μια διολίσθηση προς τα δεξιά που θα μας απομόνωνε πολιτικά και από ‘κει και πέρα ελπίζω να επικρατήσει ο πιο σύγχρονος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης” είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες “ξέπλυνε” το “οργανωτικό φιάσκο” που είχε υποστεί η ΝΔ από την πρώτη, αποτυχημένη εκλογική αναμέτρηση.

Σχετικά άρθρα