Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Συμμετοχή στη διαπραγμάτευση ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς

Κατρούγκαλος: Συμμετοχή στη διαπραγμάτευση ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Γιώργος Κατρούγκαλος, Ελληνική Κυβέρνηση, Επικουρικές Συντάξεις, Συντάξεις,

Ο κ. Κατρούγκαλος ξεκίνησε τις επαφές του από τις 11 το πρωί, με τον προσωρινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ θα ακολουθήσουν και οι αρχηγοί των υπόλοίπων κομμάτων. Στις 18:00 ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Υπ. Εργασίας παρουσίασε το βασικό κορμό της πρότασης, ενώ πρότεινε όποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιθυμεί να ορίσει δικό του τεχνικό σύμβουλο για να παρακολουθεί τη διαπραγμάτευση και να υπάρχει έστω και η μίνιμουμ συναίνεση.

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι να καταθέσει το νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό στη Βουλή, μετά τα μέσα Ιανουαρίου, ώστε τις πρώτες ημέρες Φεβρουαρίου να προχωρήσει στην ψήφισή του.

«Όχι» Πλακιωτάκη σε μείωση συντάξεων

Μετά την συνάντησή του με τον κ. Κατρούγκαλο, ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πλακιωτάκης, δήλωσε πως έγινε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση. «Θα μελετήσουμε την πρόταση και θα τοποθετηθούμε επισήμως. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης συντάξεων κα αύξησης ασφαλιστικών εισφορών. Αφού μελετήσουμε την πρόταση θα διατυπώσουμε τις απόψεις μας». Συνεχίζοντας μάλιστα είπε πως «Από την πρώτη ενημέρωση που έχουμε προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις», χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό του το είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Ο κ. Τσίπρας ψάχνει συναίνεση στο λάθος. Συνεννόηση γίνεται στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων», συμπλήρωσε.

Διαφωνεί ο Λεβέντης με το σχέδιο της κυβέρνησης

Την διαφωνία του στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη την ίδια ώρα που υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά, δεν μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ.

«Δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Ακόμα και αν επιμείνει η κυβέρνηση, για εμάς είναι μονόπλευρο φλερτ. Φοβάμαι ότι δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος», τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης δεν συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, εκτιμώντας ότι «οι συναντήσεις του κυρίου Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους ». Ο κ. Θεοδωράκης βρίσκεται στα Ιωάννινα για εσωκομματικές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου και με τον κ.Κατρούγκαλο συναντήθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Κουτσούμπας: Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση

Την πλήρη διαφωνία του με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα τις αντιπαλέψει και θα προσπαθήσει ώστε το σχέδιο νόμου να καταψηφιστεί από τη Βουλή.

«Οι ανησυχίες μας για την πορεία του ασφαλιστικού είναι μεγαλύτερες μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης. Καμία επανάπαυση από το συνδικαλιστικό κίνημα και από όλο τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει για την διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων», επiσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, «χρησιμοποιεί τα ίδια απαράδεκτα επιχειρήματα των προκατόχων της», και κάλεσε σε αγώνες όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, τον ελληνικό λαό και κυρίως τους νέους, τονίζοντας ότι πρέπει να βροντοφωνάξουν «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση.

Σχετικά άρθρα