Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: Διεύρυνση κυβέρνησης ζητούν όσοι θέλουν τον Τσίπρα όμηρο

Σκουρλέτης: Διεύρυνση κυβέρνησης ζητούν όσοι θέλουν τον Τσίπρα όμηρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βασίλης Λεβέντης, Ένωση Κεντρώων, Πάνος Σκουρλέτης,

Τον απώτερο στόχο όσων επιθυμούν διεύρυνση της κυβέρνησης αποκάλυψε με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι επιχειρείται ομηρία του Αλέξη Τσίπρα.

«Το σενάριο δημιουργίας μιας διευρυμένης κυβέρνησης είναι δημιούργημα εκείνων των κύκλων που θα θέλανε ουσιαστικά να διαμορφώσουν συνθήκες ομηρίας για τη σημερινή κυβέρνηση. Όσων θέλουν να τη δουν να κυβερνά με άλλους, οι οποίοι όμως βαρύνονται από τα λάθη της πολιτικής τους και ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι η συναίνεση της κοινωνίας, από αυτήν έχει ανάγκη η κυβέρνηση, σε αυτό το πεδίο θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έλεγα δε ότι το διάστημα από τις εκλογές μέχρι σήμερα μάλλον έχει μεγαλώσει η απόσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι. Σε ό,τι αφορά την Ένωση Κεντρώων, θεωρώ πολιτικά επιζήμια την εμμονή της στην ανάγκη δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης, σε σχέση δε με τις πολιτικές θέσεις του αυτό το κόμμα θυμίζει περισσότερο ένα κεντροδεξιό παρά ένα κεντρώο κόμμα όπως θέλει να αυτοπροσδιορίζεται», υπογραμμίζει ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει πως «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα στις διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό και υπογραμμίζει ότι στόχος της είναι να οικοδομήσει «συμμαχίες στον ευρωπαϊκό χώρο, που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις».

Επιπλέον, ο Πάνος Σκουρλέτης υπογραμμίζει πως η σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δοκιμάστηκε στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης με θετικά αποτελέσματα και δηλώνει ότι δεν φοβάται διαφοροποίηση στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής ομάδας στα επόμενα νομοσχέδια.

Ερωτηθείς για την ενδεχόμενη δυσπιστία που μπορεί να προκύψει από τη μετάθεση του νομοσχεδίου που περιείχε πτυχές του παράλληλου προγράμματος, υπογράμμισε πως «η δυσπιστία θα γεννηθεί από τη στιγμή που θα εγκαταλειφθεί το περιεχόμενο του προγράμματος. Τότε θα κριθούμε αυστηρά από τα τμήματα της κοινωνίας που έχουν ανάγκη αυτά τα μέτρα ανακούφισης που περιλαμβάνει το παράλληλο πρόγραμμα».

Αναφορικά με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζει ότι, παρά τις μικρές διαφορές σε διάφορα προγραμματικά ζητήματα, τελικώς πάντοτε επιτυγχάνεται η αναγκαία συνεννόηση που δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή.

Σχετικά άρθρα