Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκλείει οικουμενική κυβέρνηση ο Προκόπης Παυλόπουλος

Αποκλείει οικουμενική κυβέρνηση ο Προκόπης Παυλόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Προεδρικό Μέγαρο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών,

Αποκλείει συγκυβέρνηση και κατ επέκταση και οικουμενική κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της καθιερωμένης τελετής ανταλλαγής ευχών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε με νόημα ότι «Συνεννόηση δεν σημαίνει συγκυβέρνηση»

Ο ανώτατος πολιτειακός άρχων , παράλληλα εξέφρασε την ευχή να αποκατασταθεί το νέο έτος το διαταραγμένο πολιτικό κλίμα, τονίζοντας εμφατικά ότι ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μεν σαφώς προσδιορισμένος από το Σύνταγμα όμως το περιεχόμενο του εξαρτάται από τις πολιτικές συγκυρίες.

«Ελπίζω το 2016 να κυλήσει πιο ήρεμα» επεσήμανε αφήνοντας ωστόσο εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών. « Όπως ξέρετε το συμβούλιο συγκαλείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού όπως και η ατζέντα της συζήτησης καθορίζεται από εκείνον» είπε ενώ σε σχετική ερώτηση για το ένα οι επικείμενες ψηφοφορίες επί του Ασφαλιστικού και της φορολόγησης των αγροτών αναγκάσουν τον κ. Τσίπρα να ζητήσει νέα συνάντηση των αρχηγών απάντησε προβληματισμένος: «Δεν το ξέρω».

Σχετικά άρθρα