Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβερνητικές πηγές: Χωρίς μειώσεις συντάξεων το σχέδιο για το ασφαλιστικό

Κυβερνητικές πηγές: Χωρίς μειώσεις συντάξεων το σχέδιο για το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Ελληνική Κυβέρνηση, Επικουρικές Συντάξεις, Μέγαρο Μαξίμου, Συντάξεις,

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη στα χέρια του το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ώστε να κατατεθεί στην τρόικα και να αρχίσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Newpost πως το σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει περικοπές σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις και ότι βασικό σημείο αιχμής του είναι η αύξηση των εισφορών – εργαζομένων και εργοδοτών- κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα (1% για εργοδότες, 0,5% για εργαζόμενους).

Οι ίδιες πηγές ωστόσο ξεκαθάριζαν πως η εν λόγω πρόταση δεν είναι παρά μόνο η εκκίνηση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και ότι η βασική «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι η μη περικοπή των κύριων συντάξεων.

Αυτό που εκτιμούν στην κυβέρνηση, είναι ότι τα εμπόδια ως προς την αύξηση των εισφορών μπαίνουν πρωτίστως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και διαμήνυαν πως σε αυτό το μέτωπο θα δοθεί μάχη.

Ξεκαθάριζαν ταυτόχρονα πως παρά το ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την άφιξη του κουαρτέτου των δανειστών στις 8 Ιανουαρίου, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το πότε ακριβώς θα φτάσουν στη χώρα μας τα κλιμάκια των τεχνοκρατών. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρχει μία σαφής και ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της διαπραγμάτευσης, με τον χρόνο κατάθεσης του ασφαλιστικού στη Βουλή να καθορίζεται ανάλογα.

Σχετικά άρθρα