Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς σχεδιάζει τη διάσωση των κύριων συντάξεων η κυβέρνηση

Πώς σχεδιάζει τη διάσωση των κύριων συντάξεων η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Ελληνική Κυβέρνηση, Επικουρικές Συντάξεις, Συντάξεις,

H κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικό κατά 50% από αύξηση των εσόδων, και κατά 50% από περικοπές σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα είναι στα σχέδια που έχει να προτείνει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για «διορθώσεις» ακόμα και σε κύριες συντάξεις, οι οποίες όμως θα αφορούν μικρό αριθμό συνταξιούχων , όσους λαμβάνουν περισσότερα απο 2.500 ευρώ και εκείνους που λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις με υψηλό τελικό άθροισμα.

Η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών για την αύξηση των εσόδων -προκειμένου να αποφευχθούν οι οριζόντιες μειώσεις που ζητούν οι δανειστές, οι οποίες κατά την κυβέρνηση θα επιτείνουν την ύφεση- είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πρόταση της για αύξηση των εισφορών εργοδοτών και εργαζόμενων, καθώς όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, οι εναλλακτικές που έχουν πέσει στο τραπέζι, ανάμεσα τους και η επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, είναι πολύ δύσκολο να αποδώσουν το ποσό που απαιτείται. η θα επιτείνουν την ύφεση- είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο.

Για τον Ιανουάριο παρέπεμψε ο Γιώργος Κατρουγκάλος για τις αποφάσεις για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) την Τρίτη.

Σχετικά άρθρα