Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαντάς: Θα διασφαλίσουμε τις κύριες συντάξεις με όρους μέλλοντος

Μαντάς: Θα διασφαλίσουμε τις κύριες συντάξεις με όρους μέλλοντος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Ελληνική Κυβέρνηση, Επικουρικές Συντάξεις, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς,

Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τις κύριες συντάξεις διαβεβαίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει σε ουσιαστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν επιλέγει να κάνει «οριζόντιες μειώσεις συντάξεων όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ουσιαστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, επιδιώκοντας ένα σύστημα με χαρακτήρα δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει πρόταση της κυβέρνησης για εθνική σύνταξη για όλους, με ρήτρα ανάπτυξης και πάνω εκεί να κτίσουμε ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης τις εισφορές κ.λπ.».

Το συνταξιοδοτικό ζήτημα δεν είναι χθεσινό, είναι ένα πρόβλημα με βάθος και μέλλον, τόνισε και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τις κύριες συντάξεις με όρους μέλλοντος και βιωσιμότητας του συστήματος.

«Θα δώσουμε μάχη με κοινωνική μεροληψία, για τις επικουρικές συντάξεις. Πολλά θα κριθούν στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στις 8/1, δεν είναι δυνατόν, όμως, να μας εγκαλούν αυτοί που έκαναν 11 μειώσεις συντάξεων και διέλυσαν τα αποθεματικά του ασφαλιστικού μας συστήματος».

Σχετικά με τις σκέψεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για εθελοντική στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια, ο Χ. Μαντάς είπε πως δεν υπάρχει κάτι σχετικό σε επίπεδο πρότασης σε κοινοβουλευτικό ή κυβερνητικό επίπεδο και ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα αυτά, κινούνται σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση.

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών και ευχήθηκε το 2016 να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Σχετικά άρθρα