Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Δουβλίνο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νταβός, Πρόσφυγες,

Μετά τη νέα επίθεση Σόιμπλε κατά της Ελλάδας και με το προσφυγικό να παραμένει εκτός ελέγχου, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο Νταβός.

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το προσφυγικό και οι γενικότερες εξελίξεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στις 21 και 22 Ιανουαρίου. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η διαμόρφωση θετικού κλίματος για την χώρα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και άλλους ηγέτες.

Σημειώνεται ότι στις 26 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου το Ισραήλ, την επόμενη ημέρα την Κύπρο, ενώ προγραμματίζεται και επίσκεψη του στο Ιράν.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στον γερμανικό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ανέφερε πως η Ελλάδα δεν τηρεί τη συνθήκη του Δουβλίνου εδώ και χρόνια.

Σχετικά άρθρα