Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Κυριάκος ανοίγει μέτωπο με τους καραμανλικούς

O Κυριάκος ανοίγει μέτωπο  με τους καραμανλικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Την απόφαση να πάει σε μετωπική σύγρουση με τους καραμανλικούς και κατά προέκταση την καραμανλική παράδοση της Νέας Δημοκρατίας πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έχει φανεί πριν καν στηθούν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο την περασμένη Κυριακή.

Πρώτα ήταν η αντίδρασή του στη διαρροή για στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. “Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι; Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει, να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά.” είχε δηλώσει τότε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και εντείνοντας την κριτική του στον πρώην πρωθυπουργό είχε αναφερθεί στα επεισόδια του 2008.

“Για το Δεκέμβριο του 2008 δεν έχω απλά μιλήσει, έχω ψηφίσει, δικαιολογώντας τη μη ψήφο μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Παραδώσαμε την Αθήνα στους αναρχικούς χωρίς να αντιδράσουμε… Ο επίλογος της κυβέρνησης Καραμανλή γράφτηκε εκείνες της μέρες του Δεκέμβρη”.

Η τελευταία του αιχμή ήταν στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του πρώτο γύρου όταν αναφέρθηκε σε μηχανισμούς. “Ξεκίνησα μόνος μου, δεν στηρίχθηκα σε μηχανισμούς, πήρα το μεγάλο στοίχημα να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας και του ορθού λόγου κόντρα στον λαϊκισμό και είδα ότι αυτή η προσπάθειά μου ανταμείφθηκε και ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών. Όποιος ψηφίζει Κυριάκο παίρνει Κυριάκο”.
Η απάντηση από τους καραμανλικούς δεν άργησε να έρθει. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης διακατέχεται από “νεοφιλελεύθερη αντίληψη” που “μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα”.

‘Οπως φαίνεται τα επεισόδια της κόντρας αυτής θα είναι πολλά και άκρως ενδιαφέροντα.

Σχετικά άρθρα