Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίλος Ζέμαν: “Μα γιατί αντέδρασε η Ελλάδα;”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Μίλος Ζέμαν, Τσεχία,

Σε υψηλό επίπεδο διατηρεί τους τόνους έναντι της Ελλάδας η Τσεχία, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της χώρας εξακολουθεί να στηρίζει την άποψη περί Grexit, ενώ απορεί γιατί αντέδρασε τώρα η Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν τόνισε ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα αντέδρασε τώρα» και συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος επιμένει στην άποψή του, την οποία και θα συνεχίσει να παρουσιάζει δημόσια.

Σημειώνεται ότι πριν από μία εβδομάδα, ο Μίλος Ζέμαν είχε δηλώσει στο σλοβακικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASR ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν της Ελλάδας», τονίζοντας ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας, η οποία ανακάλεσε τον έλληνα πρεσβευτή στην Πράγα.

Αν και ο εκπρόσωπος του τσέχου προέδρου δήλωσε σε τσεχικά μέσα ενημέρωσης ότι «δεν θα σχολιάσω την κίνηση αυτή για διπλωματικούς λόγους», εν συνεχεία εξέφρασε την απορία του γιατί αντέδρασε τώρα η Ελλάδα, επισημαίνοντας με νόημα ότι «ο πρόεδρος δημόσια διακήρυξε την θέση του τους περασμένους μήνες. Επιμένει στις απόψεις του και θα συνεχίζει να τις εκφράζει δημόσια».

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μικαέλα Λαγκρόνοβα, δήλωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Λουμπομίρ Ζαόραλεκ θέλει να καλέσει τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά για να τον ρωτήσει σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της.

Σχετικά άρθρα