Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Στον εισαγγελέα usb με χιλιάδες Έλληνες φοροφυγάδες

Τσίπρας: Στον εισαγγελέα usb με χιλιάδες Έλληνες φοροφυγάδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικά Ταμεία, Συντάξεις,

Σε έναν μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2015, ενώ έθεσε τους στόχους για τη νέα χρονιά.

O πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα υπήρξε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, Μιχαήλ Καλογήρου με τον Ερβέ Φαλτσιανί στο εξωτερικό, κατά την οποία ο κ. Καλογήρου παρέλαβε usb stick με χιλιάδες ονόματα Ελλήνων που έχουν κάνει ύποπτες διεθνείς συναλλαγές και τα παρέδωσε στον εισαγγελέα.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, το 2015 ήταν μια συνταρακτική χρονιά, ενώ για το 2016 εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι ένα έτος ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πακέτο έντεκα νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες, τον αναπτυξιακό νόμο, την κάρτα ανασφάλιστων, την ενίσχυση της έρευνας και την οικειοθελή δήλωση των αδήλωτων εισοδημάτων.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα έρθουν σταδιακά στη Βουλή αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2016. «Πρέπει να υλοποιηθεί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Θα προχωρήσουμε ακόμα και αν δεν έχουμε τη συναίνεση των κομμάτων» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι βούληση του λαού να ξεκαθαρίσει το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών.

«Θα δοθούν με τρόπο νόμιμο και με διαφάνεια», τόνισε.

Δεύτερη δράση είναι η κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου τον Ιανουάριο.

Τρίτη δράση είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση , το οποίο προβλέπει νέο σύστημα αξιολόγησης.

Τέταρτον η ψήφιση για την κάρτα των ανασφάλιστων.

Έκτη δράση είναι το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της έρευνας.

Έβδομη δράση είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Μια ακόμα δράση είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Στις δράσεις είναι και το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη εσόδων από φοροδιαφυγή.

«Θα τους δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία. Οι πρωτοβουλίες κατά της φοροδιαφυγής θα συνεχιστούν. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, το 2015 ήταν μια συνταρακτική χρονιά, ενώ για το 2016 εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι ένα έτος ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση.

Ο νόμος με τις 100 δόσεις αποτέλεσε ανακούφιση για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Με το ψήφισμα για την Παλαιστίνη και την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης δικαιώνονται αγώνες δεκαετιών, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η χρονιά που έρχεται σηματοδοτεί τη δεύτερη φάση του στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης μας για έξοδο από την κρίση», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Όπως εξήγησε, η πολιτική και ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης υπερβαίνουν τα όρια της συμφωνίας με τους δανειστές.

«Στόχος της κυβέρνησης μας είναι η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό.

Στα μέσα Ιανουαρίου ολοκληρώνουμε την πρόταση μας για το ασφαλιστικό σύστημα, τόνισε ο Α. Τσίπρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση των κύριων συντάξεων και αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.

Τόνισε ότι είναι το τελευταίο βήμα πριν την “πηγή” της πρώτης αξιολόγησης και της επακόλουθης διαδικασίας αποφάσεων για την αναγκαία απομείωση του χρέους.

Λέμε όχι σε τερατογενέσεις τύπου οικουμενικής κυβέρνησης ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται από μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που μας έδωσε η λαϊκή βούληση συμπλήρωσε.

Με τον προϋπολογισμό του 2016 αυξάνουμε για πρώτη φορά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Οι Κασσάνδρες προέβλεπαν ύφεση με διψήφια ποσοστά. Η χρονιά κλείνει με μηδενική ύφεση, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ολοκληρώσαμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με επιτυχία.

Η συμμετοχή των ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ξεπέρασε κάθε προσδοκία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε ότι οι Κασσάνδρες ακόμα και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν σταματούσαν να προβλέπουν καθημερινά την κατάρρευση της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση όχι μόνο άντεξε, αλλά πήρε τρεις φορές ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό.
Αυτό δεν δικαιούται κανείς να το ξεχνά.

Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός αποφάσισε μετά από μια κρίσιμη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο λαός επικύρωσε και τη συμφωνία και επέλεξε εμάς για να την εφαρμόσουμε.

Αντέξαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο «εμείς θα κριθούμε από το έργο μας.

Πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς και να βελτιώσουμε το συντονισμό μας. Οι καθυστερήσεις πλέον δεν δικαιολογούνται. Κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου».

«Προχωράμε μπροστά και με αποφασιστικότητα. Η κυβέρνηση στηρίζεται σε μια συμπαγή κυβερνητική πλειοψηφία. Η εντολή που έχουμε από το λαό είναι να βγούμε από την επιτροπεία και να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα. Με επιτυχία θα καταφέρουμε το 2016 να οδηγήσουμε τον ελληνικό λαό και τον τόπο σε μια σταθερή έξοδο από την κρίση. Οι δύσκολοι αγώνες είναι μπροστά μας.

Θα είμαστε εδώ και θα δουλεύουμε, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα