Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο σκαμνί ο Χαρδούβελης γιατί έβγαζε αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό

Στο σκαμνί ο Χαρδούβελης γιατί έβγαζε αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Χαρδούβελης, Επιτροπή της Βουλής για το Πόθεν Έσχες, Λουκάς Παπαδήμος, Πόθεν Έσχες,

Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γκίκας Χαρδούβελης για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Ο κ. Χαρδούβελης την περίοδο 2001 και 2012, όταν ήταν σύμβουλος οικονομικών του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου έβγαζε τα χρήματα του στο εξωτερικό, χωρίς να το δηλώνει στο πόθεν έσχες.

Σημειώνεται ότι την εξέταση είχε ζητήσει ο πρώην προϊστάμενος για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης. Κατόπιν έρευνας είχε προκύψει πως:

– Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

– Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις πόθεν έσχες για τις συγκεκριμένες περιόδους.

Η παραπομπή του Γκίκα Χαρδούβελη στην τακτική Δικαιοσύνη αποφασίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Σχετικά άρθρα