Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έχει λόγο ο Τσίπρας που θέλει να φύγει το ΔΝΤ…

Έχει λόγο ο Τσίπρας που θέλει να φύγει το ΔΝΤ…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μνημόνιο, Προαπαιτούμενα Μέτρα,

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της το ασφαλιστικό με τη νέα χρονιά και ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την επιθυμία της κυβέρνησης για έξωση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και τον ισχυρισμό ότι η Ευρώπη μπορεί να κανονίσει μόνη της τα του οίκου της πλέον.

Στόχος είναι η διαπραγμάτευση του Ασφαλιστικού και των κόκκινων δανείων το προσεχές διάστημα στις αρχές του έτους προκειμένου να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τις περικοπές στις συντάξεις.

Για αυτό μιλά ο Αλέξης Τσίπρας για το πρόγραμμα ως «ευρωπαϊκό ζήτημα» καθώς το ΔΝΤ έχει το “θεό” των δικών του κανόνων χωρίς καμία πολιτική απόχρωση, την ώρα που η Κομισιόν που δίνει τον τόνο πλέον στο τρίτο πρόγραμμα παρουσιάζει πολιτικές ευαισθησίες.

Έτσι, την ώρα που ο ESM αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση επιχειρεί ξορκίζοντας το ΔΝΤ να ξορκίσει επί της ουσίας την επιμονή του Ταμείου σε πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία μελλοντικά συνδέονται από την Ουάσιγκτον με τις δαπάνες στο Ασφαλιστικό.

Από την άλλη το ΔΝΤ θέλει μέτρα τουλάχιστον τρία δισ. ευρώ στο συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ενώ η Κομισιόν θα μπορούσε να συμβιβαστεί και με μέτρα ύψους ενός δισ. Την ίδια στιγμή η Ουάσινγκτον μετά και την παραδοχή των “λαθών” που έγιναν από το ΔΝΤ στην Ελλάδα, δεν βλέπει αρνητικά την αποχώρηση του Ταμείου από την Αθήνα…

Σχετικά άρθρα