Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Συμπαγής η κυβερνητική πλειοψηφία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ελληνική Κυβέρνηση, Όλγα Γεροβασίλη, ΣΥΡΙΖΑ,

Την θέση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής και ότι η κυβέρνηση θα βγάλει την χώρα από την κρίση μέσα στην τετραετία διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Γεροβασίλη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Επιπλέον, τόνισε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι ισορροπημένη ενώ ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως συνειδητοποιημένη για τις δυσκολίες.

«Μέσα σε αυτά τα πυκνά πολιτικά γεγονότα οι βουλευτές ανταλλάσσουν απόψεις με τον πρωθυπουργό, όπως είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού αρχηγού να συνομιλεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία τόνισε ότι «πολλές φωνές στη χώρα μας σε πλήρη ταύτιση με τις ακραία νεοφιλελεύθερες φωνές, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στη χώρα και τον ελληνικό λαό, δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και την επιθυμία τους να μην υπάρχει αυτή η κυβέρνηση επιχειρούν να την περιγράψουν ως μια πραγματικότητα».

«Ακούμε συνεχώς το παραμύθι ότι η κυβέρνηση καταρρέει, ότι οι βουλευτές έχουν πρόβλημα, και πολλά άλλα τα οποία προσπαθούν να αποτυπώσουν ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αδύναμη και ότι η κυβέρνηση αυτή σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Αυτό είναι μια επιθυμία και ευχή πολλών που προσπαθούν να την αποτυπώσουν ως μια πραγματικότητα.
Αυτά όμως δεν ισχύουν.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής, η κυβερνητική πλειοψηφία, η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ισορροπημένη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα πλήρως συνειδητοποιημένη, ποιο πρόγραμμα εφαρμόζει και πόσο κόπο και υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε, τις οποίες ήδη έχουμε κάνει ξεπερνώντας και τον εαυτό μας γιατί προέχει το μέλλον του ελληνικού λαού.

Είμαστε εμείς αυτοί που μέσα στην τετραετία θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και το πρόγραμμα θα τελειώσει» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η Κυβέρνηση ούτε απόψεις έχει αλλάξει ούτε έχει αλλάξει στάση.

«Η κυβέρνηση με τη συμφωνία του καλοκαιριού, έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, συμμετοχή σε θέση τεχνικού συμβούλου έως τον Μάρτιο, οπότε και το ίδιο ΔΝΤ θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι.
Εμείς αυτό το έχουμε αποδεχθεί και από τη στιγμή που το έχουμε αποδεχθεί αυτό, δεν κάνουμε κάποιο αίτημα για την αποχώρησή του.

Ωστόσο βρισκόμαστε σε μια διαρκή πάλη για την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, για την αλλαγή των απόψεων αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος.

Και αυτό διότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή και άρα η ΕΕ θα έπρεπε από μόνη της να μπορεί να λύνει τα προβλήματά της και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το συνυπολογίζουν, όσοι ισχυρίζονται ότι είναι ευρωπαϊστές» υπογράμμισε η κα.Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «οι απόψεις του ΔΝΤ είναι ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις και πολύ συχνά δεν είναι συμβατές με την άποψη της κυβέρνησης και τον τρόπο εξόδου από την κρίση».

Η κα.Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στην έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία όπως είπε, το ΔΝΤ έκανε αυτοκριτική τονίζοντας ότι η ελληνική συνταγή δεν ήταν πετυχημένη, ότι θα έπρεπε να έχει κουρευτεί το χρέος εξ αρχής, ενώ αναγνώρισε ότι η μέθοδος της εσωτερικής υποτίμησης η οποία επιβλήθηκε με μείωση μισθών και συντάξεων, επίσης δεν ήταν πετυχημένη συνταγή.

Σχετικά άρθρα