Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε ήδη η μάχη του β΄ γύρου στη Νέα Δημοκρατία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

Οι κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται περί τις 10 μονάδες, είναι οι δύο διεκδικητές, με τη συμμετοχή στον β΄ γύρο αλλά και τις φανερές και, κυρίως, υπόγειες συμμαχίες που θα συγκροτηθούν να είναι αυτές που θα διαμορφώσουν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι κ. Απ. Τζιτζικώστας με ένα τελικό ποσοστό που θα διαμορφωθεί κάτω από το 20% και Αδωνις Γεωργιάδης (αναμένεται να φθάσει περί το 12%) καθίστανται, εκ των πραγμάτων, ρυθμιστές καθώς η στάση που θα τηρήσουν οι ψηφοφόροι που τους στήριξαν προχθές θα αποδειχθεί καθοριστική.

Ηδη, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη στήριξή του προς τον κ. Μητσοτάκη ενώ, παρά τις εισηγήσεις που δέχεται να πράξει το ίδιο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να μη λάβει σαφή θέση αλλά, εμμέσως μόνον, να «δείξει» προς τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το προβάδισμα που έχει ήδη εξασφαλίσει, καθώς ακόμη και χωρίς να αυξήσει τις ψήφους του, ενδεχόμενη αποχή ψηφοφόρων, κυρίως όσων ψήφισαν τους δύο που δεν συνεχίζουν, από τον δεύτερο γύρο, θα τον φέρει αυτομάτως πολύ κοντά στο κατώφλι του 50%.

Εν αντιθέσει με τον κ. Μητσοτάκη, που θα επιδιώξει να ερμηνεύσει το 60% που δεν έλαβε ο κ. Μεϊμαράκης ως μήνυμα αλλαγής και ανανέωσης του κόμματος και, προφανώς, να το εκφράσει στον δεύτερο γύρο, ο τέως πρόεδρος του κόμματος θα επιχειρήσει να απευθυνθεί στα παραταξιακά αντανακλαστικά της βάσης και να εμφανιστεί ως εγγυητής της «όλης κεντροδεξιάς» που είναι μεν μεταρρυθμιστική αλλά δεν αποκλίνει σε ακραίες πολιτικές επιλογές με κοινωνικό κόστος.

Σχετικά άρθρα