Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διορίζεται ο αντικαταστάτης της Σαββαΐδου που πάει στο ΣτΕ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, Συμβούλιο της Επικρατείας,

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Κατερίνα Σαββαΐδου, την ώρα που σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της στη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελική λίστα υπάρχουν τρεις υποψήφιοι.

Πρόκειται για τους κ. Φώτη Κουρμούση, στέλεχος της ΓΓΔΕ, Ηλία Ξηρουχάκη, επίσης στέλεχος της ΓΓΔΕ και Γιώργο Πιτσιλή, δικηγόρο με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα.

Εν τω μεταξύ, η κα. Σαββαΐδου ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή

Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η από 22 Οκτωβρίου 2015 απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία παύτηκε από τα καθήκοντά της.

Στην προσφυγή της, υποστηρίζει ότι ναι μεν οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι πολιτικές και δεν μπορούν να ελεγχθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητα τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβερνητική αυτή πράξη έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ατομικής διοικητικής πράξης, καθώς αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο και ρυθμίζει αρνητικά την υπηρεσιακή της κατάσταση.

Ακόμη, η Κατερίνα Σαββαΐδου αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάσθηκε το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο κατοχυρώνεται από την ΕΣΔΑ και από το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της Κ. Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Σχετικά άρθρα