Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ολομέλεια οι άρσεις ασυλιών Ζαρούλια, Αρβανίτη, Κούζηλου, Κουκούτση, Κασιδιάρη

Στην Ολομέλεια οι άρσεις ασυλιών Ζαρούλια, Αρβανίτη, Κούζηλου, Κουκούτση, Κασιδιάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Κουκούτσης, Ελένη Ζαρούλια, Ηλίας Κασιδιάρης, Μιχάλης Αρβανίτης, Νίκος Κούζηλος, Χρυσή Αυγή,

Θετικά αναμένεται να αποφανθεί σήμερα Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής ως προς την άρση ασυλίας 4 από τους 16 συνολικά βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατόπιν αιτήματος των ανακριτών που χειρίζονται την απόφαση να παραστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο λόγος για τους Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, ενώ απόφαση θα ληφθεί και για τον Ηλία Κασσιδιάρη για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας έχουν ήδη τοποθετηθεί υπερ της άρσης ασυλίας των βουλευτών, προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό και την στάση των κομμάτων κατά την αυριανή τελική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δηλώσουν πιθανότατα «παρών» ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταψηφίσουν.

Διαφοροποιήσεις αναμένονται από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ήδη ορισμένοι βουλευτές έχουν εκφράσει ισχυρές πολιτικές και νομικές ενστάσεις.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι Μανώλης Γλέζος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Επιπροσθέτως, δεν αποκλείεται να επαναειπωθούν από ηγετικά στελέχη όπως ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης οι καταγγελίες κατά της κυβέρνησης περί «μεθοδευμένων διώξεων κατά της Χ.Α.».

Τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν και οι αιτήσεις της Δικαιοσύνης για τις άρσεις ασυλιών και των υπολοίπων βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος. Την ίδια ώρα όμως οι νομικές υπηρεσίες της Βουλής προβληματίζονται για πιθανή αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας από τη Χρυσή Αυγή, σε περίπτωση που οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν καταφέρουν να παραστούν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, δηλαδή στην Ολομέλεια, όταν θα συζητηθούν οι δικές τους αιτήσεις άρσης. Αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο λόγος δίνεται πάντα, εφόσον ζητηθεί, στο βουλευτή, στον οποίο αφορά η αίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τη νομική υπηρεσία της Βουλής γνωμοδότηση επι του συγκεκριμένου ζητήματος, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα