Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσέφυγε στο ΣτΕ για την αποπομπή της η Σαββαϊδου

Προσέφυγε στο ΣτΕ για την αποπομπή της η Σαββαϊδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, Συμβούλιο της Επικρατείας,

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Κατερίνα Σαββαΐδου, ζητώντας την ακύρωση της απομάκρυνσής της από τη θέση της.

Η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ζητά συγκεκριμένα να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου με την οποία παύτηκε από τα καθήκοντά της, στις 22 Οκτωβρίου.

Στην προσφυγή της, υποστηρίζει ότι ναι μεν οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι πολιτικές και δεν μπορούν να ελεγχθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητα τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβερνητική αυτή πράξη έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ατομικής διοικητικής πράξης, καθώς αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο και ρυθμίζει αρνητικά την υπηρεσιακή της κατάσταση.

Ακόμη, η κ. Σαββαΐδου αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάσθηκε το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από το Σύνταγμα.

Σε βάρος της Κατερίνας Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Σχετικά άρθρα