Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί δεν πρέπει να πανηγυρίζουν στη ΝΔ για τη «μεγάλη» συμμετοχή

Γιατί δεν πρέπει να πανηγυρίζουν στη ΝΔ για τη «μεγάλη» συμμετοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Στην ΝΔ πανηγυρίζουν άπαντες , νικητές και ηττημένοι γιατί, όπως ισχυρίζονται, κέρδισαν την μεγάλη μάχη της συμμετοχής των πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες , γεγονός που προδιαγράφει και το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν και ακόμη δεν έχουμε μάθει επακριβώς τον αριθμό των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας , τόσο ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, ως ο πλέον αρμόδιος όσο και οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι – δύο πλέον- έκαναν λόγο για 400.000 Έλληνες πολίτες , φίλους και οπαδούς του κόμματος που ψήφισαν.

Επειδή ως Έλληνες έχουμε ένα αρνητικό χαρακτηριστικό, αυτό της λήθης, θα πρέπει να θυμηθούμε το παρελθόν και συγκεκριμένα τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές που έγιναν στην Νέα Δημοκρατία και τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έγιναν πριν από 6 χρόνια.

Ήταν η 29η Νοεμβρίου του 2009, όταν στις κάλπες της ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου προσήλθαν, όχι 400.000 όπως στις 20 Δεκεμβρίου του 2015, αλλά σχεδόν οι διπλάσιοι, 770.000 οπαδοί και φίλοι του κόμματος.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι σε εκείνη την εκλογή, ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωσε 386.400 ψήφους που αντιστοιχούν στο 50,66% των ψήφων , η Ντόρα Μπακογιάννη 306.425 ψήφους (ποσοστό 39,72%) και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συγκέντρωσε 78.770 ψήφους, δηλαδή το 10,22%.

Και οι 770.000 νεοδημοκράτες πήγαν στις κάλπες σε μια εποχή που η Νέα Δημοκρατία είχε υποστεί μια βαριά ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, που τότε φαινόταν πανίσχυρος και φαινόταν ως ο «σωτήρας» της χώρας.

Οι 400.000 λοιπόν που προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου 2015, δεν είναι ένας αριθμός που μπορεί να πανηγυριστεί καθώς επιτεύχθηκε σε μια περίοδο σαν την σημερινή που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα και μεγάλος αριθμός πολιτών είναι δυσαρεστημένοι, πράγμα που δεν συνέβαινε στις προηγούμενες εκλογές του 2009.

Ο νέος ηγέτης της ΝΔ είτε είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης , όπως εκτιμούν οι περισσότεροι, είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό που πρέπει να πράξει είναι να μην ακολουθήσει την τακτική του προηγούμενου προέδρου Αντώνη Σαμαρά.

Γιατί και πάλι κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι όταν ο Σαμαράς ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ , στις επόμενες εκλογές κατέγραψε την βαρύτερη ήττα της ιστορίας του κόμματος λαμβάνοντας μόλις 18,85%, παρά το γεγονός ότι ήταν πρώτο κόμμα.

Και από τότε ποτέ δεν μπόρεσε να ανεβάσει τα ποσοστά της πάνω από 30%, όχι μόνο λόγω αρχηγού, αλλά και λόγω προσανατολισμού,καθώς απομακρύνθηκε από αυτό που οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θέλουν, μια κεντροδεξιά χωρίς λαϊκισμούς, μια φιλελεύθερη παράταξη με κοινωνική ευαισθησία.

Σχετικά άρθρα