Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα Δημοκρατία: Καραμανλισμός vs Μητσοτακισμού

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης πάνε στο δεύτερο γύρο των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία με τον καινούργιο χρόνο, στις 10 Ιανουαρίου.

Με το φως της ημέρας τα ποσοστά του κ. Μεϊμαράκη ήταν πάνω από το 40%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έπιανε το 30%. Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης έμειναν σε απόσταση από τους δύο πρώτους στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Η μαζική συμμετοχή ήταν η έκπληξη των εκλογών κάτι ιδιαίτερα θετικό για τη Νέα Δημοκρατία που βγαίνει πιο ισχυρή από την εκλογική διαδικασία ως τώρα, κάτι που ήταν ζητούμενο, δεδομένων και των συνθηκών στις οποίες διεξήχθη μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη ανεπιτυχή διαδικασία διεξαγωγής τους.

Το πρώτο ενδιαφέρον μήνυμα σε κάθε περίπτωση είναι πως ο κύριος όγκος των Νεοδημοκρατών παραμένει Καραμανλικός, ενώ η νεοφιλελεύθερη πτέρυγα εκφράζεται ηχηρά από την υποψηφιότητα Μητσοτάκη. Αυτό που πραγματικά αποδοκιμάστηκε ήταν η πτέρυγα Σαμαρά ήτοι… η “δεξιότερα της δεξιάς” που σε αυτή τη φάση έχασε το στοίχημα ελέγχου της ηγεσίας και της αλλαγής φυσιογνωμίας του κόμματος.

Παρά ταύτα η στάση που θα κρατήσουν τόσο ο Ά. Γεωργιάδης όσο και ο Απ. Τζιτζικώστας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου…

Σε κάθε περίπτωση τα οριστικά και επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στη ΝΔ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της θα γίνουν γνωστά σήμερα το απόγευμα υποστήριξε ο Γ. Τραγάκης, προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Εκλογικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του ο κ.Τραγάκης υποστήριξε πως ακόμα έρχονται αποτελέσματα από διάφορα εκλογικά κέντρα, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα οφείλεται και στο ότι κάποια από αυτά δεν διαθέτουν φαξ.

Πάντως ο κ.Τραγάκης επιβεβαίωσε ότι στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι κ.κ.Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως ο προεδρεύεων της ΚΕΦΕ απέφυγε να δώσει μια συγκεκριμένη ώρα για την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Σχετικά άρθρα