Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοναδική εναλλακτική για πρωθυπουργός ο Καραμανλής – Οι 6 όροι του για επιστροφή

Μοναδική εναλλακτική για πρωθυπουργός ο Καραμανλής – Οι 6 όροι του για επιστροφή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Ελληνικό Χρέος, Εφημερίδα Παραπολιτικά, Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Κώστας Καραμανλής,

Ως μοναδική εναλλακτική λύση για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας σε περίπτωση που καταρρεύσει η κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους εταίρους είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Οι Βρυξέλλες ούτε να σκέφτονται δεν θέλουν για νέες εκλογές στην Ελλάδα και γι αυτό επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια, όπως αυτό μιας νέας οικουμενικής κυβέρνησης ή μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, είτε υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα ή αν αυτό δεν είναι εφικτό μόνο υπό την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή.

Το σενάριο αυτό το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει ήδη να συζητείται έντονα και εν΄τος συνόρων και δεν πρέπει να θεωρείται “αθώα” η αναφορά του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε δημοσίως τον πρώην Πρωθυπουργό «χρυσή εφεδρεία».

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Tα Παραπολιτικά”, σε περίπτωση που ο Κώστας Καραμανλής δεχόταν πιέσεις από τους Ευρωπαίους, θα ήταν διατεθειμένος να αναλάβει, όπως τους έχει διαμηνύσει, κάτω από συγκεκριμένους όρους, που θα συνιστούσαν τα «όπλα» που θα του παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μία υπ’ αυτόν οικουμενική κυβέρνηση.

Οι όροι αυτοί, τους οποίους φαίνεται να είχε συζητήσει και σε προηγούμενες σχετικές βολιδοσκοπήσεις είναι:

1. Να υπάρξει δεσμευτική πρόβλεψη για τη μείωση του χρέους

2. Να υπάρξει επαρκής χρηματοδοτική ροή, για να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας

3. Να βοηθήσουν στην είσοδο ξένων επενδυτών στη χώρα

4. Να έχει τη δυνατότητα ενός ευνοϊκού φορολογικού συστήματος σε τομείς συγκεκριμένων επενδύσεων, ώστε να προσελκυσθούν για τις επενδύσεις αυτές ξένα κεφάλαια

5. Οι όποιες μεταρρυθμίσεις θα τελούν σε εκκρεμότητα – και θα προωθούνταν με δική του δέσμευση- να έχουν ένα χρονικό περιθώριο εφαρμογής ώστε να μπορέσει να τις αντέξει η ελληνική κοινωνία.

6. Να επιτραπούν υπό συγκεκριμένους όρους, φορολογικές ελαφρύνσεις σε ορισμένες τάξεις, αφού και ο ΟΟΣΑ διαπίστωσε ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.

Η απαίτηση αυτών των όρων προσβλέπει στην «καταπράυνση» της δύσκολης κατάστασης στην οποία υπόκειται η κοινωνία με τις εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις, μέχρις ότου η συγκεκριμένη διακυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, οι Βρυξέλλες επιλέγουν Καραμανλή με βαριά καρδιά, γιατί ξέρουν πως «δεν είναι του χεριού» τους και ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να είναι σε δίλημμα, καθώς από τη μία θέλει να συμβάλλει στη διάσωση του κόμματός του, αλλά από την άλλη δεν επιθυμεί να αναμορφώσει ένα κόμμα με τα υλικά του παρελθόντος.

Σχετικά άρθρα