Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: “Ξεμείναμε από χρόνο και χρήματα”…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, Ντοκιμαντέρ, Πολ Μέισον, Τρόικα,

«Ξεμείναμε από χρόνο και χρήματα, έπρεπε να λάβουμε πιο θαρραλέες αποφάσεις από την αρχή», παραδέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου του Channel 4, Πολ Μέισον για τη δραματική διαπραγμάτευση του Ιουλίου.

«Η τρόικα, οι διασώσεις δεν ήταν τόσο εύκολο να τελειώσουν. Νομίζω ότι έκαναν ότι έκαναν σε εμένα, σε εμάς, στην Ελλάδα, όχι μόνο επειδή δεν μας συμπαθούσαν, αλλά επειδή δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο ντόμινο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ξέρω ότι οι εξελίξεις, το αποτέλεσμα, ότι συνέβη μετά, δεν ήταν μια θετική εξέλιξη, αλλά το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να νιώσουν αξιοπρέπεια, ήταν κάτι παρά πολύ σημαντικό. Αυτές ήταν ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα», τόνισε αναφερόμενος στη νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα.

Το ντοκιμαντέρ «This is a coop» αναφέρεται στην οργή που προκάλεσε στον κόσμο το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων προς την ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να αποδεχθεί τη συμφωνία ή να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, το οποίο τότε χαρακτηρίστηκε ως «πραξικόπημα».

Σχετικά άρθρα