Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέρενς Κουΐκ: “Όσοι βλέπουν ρήγμα στην κυβέρνηση, έχουν ρήγμα στον εγκέφαλο”

Τέρενς Κουΐκ: “Όσοι βλέπουν ρήγμα στην κυβέρνηση, έχουν ρήγμα στον εγκέφαλο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ελληνική Κυβέρνηση, Σύμφωνο Συμβίωσης, Τέρενς Κουίκ,

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5, κατακεραύνωσε όσους βλέπουν “ρήγμα” στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.

“Κάποιοι γράφουν, ότι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι σε τεντωμένο σχοινί. Τους απαντώ, ότι σε τεντωμένο σκοινί είναι τα νεύρα μας, με αυτά τα οποία διαβάζουμε. Επίσης, κάποιοι μιλάνε για ρήγμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. Σε αυτούς πρέπει να πω, ότι οι ίδιοι έχουν ρήγμα μέσα στον εγκέφαλό τους.

Τα λέω έτσι πολύ ωμά, απλά και κατανοητά, διότι ίσως δεν έχουν αντιληφθεί, ότι αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, για να διαχειριστούμε το μέγα θέμα της εξόδου από τα μνημόνια. Να χειριστούμε την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση.

Να χειριστούμε όλα αυτά, τα οποία πρέπει να χειριστούμε, έτσι ώστε να ξαναμπούμε σε μια τροχιά προόδου. Αυτό προέχει.

Ήταν γνωστό από την αρχή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έχουν σε κάποια θέματα διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις.

Αυτό είναι σαφές και κανένας δεν θέλησε να καπελώσει τον άλλο. Και κανένας δεν πήγε να τις επιβάλλει στον άλλο.

Όπως το δείξαμε για παράδειγμα με το θέμα της ζυθοποιίας ή με το θέμα της υιοθεσίας.

Αλίμονο, εάν μπορεί ένα θέμα, για το οποίο εμείς μπορεί να έχουμε μια διαφωνία, σε θέματα έξω από την λογική των μνημονίων, αυτό να καθιστά αμέσως την αιτία, για να γράφουν κάποιοι ή να θέλουν να σπεύσουν να μιλάνε κάποιοι για ρήγμα, για τεντωμένο σχοινί και όλα αυτά τα πράγματα.

Σας ομολογώ ότι – επειδή έχω κάνει 45 χρόνια την δημοσιογραφική δουλειά – αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο την κάνουν. Γιατί πρέπει κάτι να γράψουν.

Και για να είμαι σαφής σε ό, τι αφορά στο «Σύμφωνο συμβίωσης»: Εμείς οι ΑΝΕΛ, πάρα πολλές φορές ψηφίζουμε κατά συνείδηση.

Και από ό,τι πληροφορήθηκα, στην τελευταία κουβέντα που έγινε σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα γραφεία μας, μπήκαμε και στη λογική της ψήφου κατά συνείδηση, εάν χρειαστεί, σε αυτό το σχετικό νομοθέτημα.

Ο κύριος Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπός μας, στην συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής, έθεσε ορισμένες νομικές προϋποθέσεις στον κύριο Παρασκευόπουλο, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως, μη σας πω και αποκλειστικά, με το θέμα της υιοθεσίας που αντίκειται και στις ευρωπαϊκές διατάξεις.

Μίλησα με τον κύριο Παρασκευόπουλο, για μία ακόμη φορά. Είναι μέσα στη δουλειά μου να συνδέω τα δύο Κόμματα σε θέματα που έχουν αντιθέσεις. Ο Υπουργός μου είπε, ότι την Δευτέρα θα κάνει ξεκάθαρη τοποθέτηση, ότι δεν υφίσταται το θέμα της υιοθεσίας.

Και από εκεί και πέρα βεβαίως, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ θα αποφασίσει αν θα πάει σε κατά συνείδηση ψήφο ή αν θα πουν ναι ή όχι. Χθες ο κ. Κατσίκης ψήφισε ΟΧΙ. Είπαμε… Εμείς οι ΑΝΕΛ έχουμε το προνόμιο και της κατά συνείδηση ψήφου…”.

– Άρα κύριε Υπουργέ, τα περί χάσματος, ρήγματος, κάποιοι θα μας μιλήσουν και για θέμα δεδηλωμένης, προφανώς είναι αστειότητες.

“Σαφέστατα είναι αστειότητες. Και να σας πω κάτι; Εγώ ήμουν από εκείνους που την προηγούμενη Κυριακή είχα δηλώσει, ότι βεβαίως είμαι εναντίον της υιοθεσίας, δεν το συζητώ… Εξάλλου, αντίκειται και στις ευρωπαϊκές διατάξεις. Αλλά, αν θέλουν δύο άνθρωποι. οι οποίοι ζούνε μαζί, να ρυθμίσουν τα κληρονομικά τους, τα περιουσιακά τους, τα οικονομικά τους…”¨.

– Λογικό δεν είναι;

“Εγώ δεν θα μπω σε ακροδεξιές λογικές κάποιων. Δεν θα μπω!!!”

– Σας τιμά ιδιαιτέρως αυτή η δήλωση.

“Μα, τι λέτε τώρα. Και πρέπει να σας πω κάτι ακόμα: Σέβομαι τον οποιοδήποτε που στο πεδίο των θρησκειών δεν πιστεύει σε οτιδήποτε. Ή πιστεύει σε κάποιες άλλες θρησκείες.

Εγώ είμαι πολυπολιτισμικός. Έχω γυρίσει όλο τον κόσμο. Όπως δηλώνω ευθαρσώς την πίστη μου στην Ορθοδοξία, δέχομαι και τον άλλον να μη το πιστεύει. Τι να κάνουμε. Δεν μπορεί να είμαστε όλοι ίδιοι”.

– Μα βασική αρχή της Δημοκρατίας και η ανεκτικότητα της αντίθετης άποψης και των άλλων θρησκειών και των άλλων ιδεολογιών.

“Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει, ότι είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος παρακολουθώ τα δρώμενα σε σχέση και με την Εκκλησία.

Εξάλλου, η σχέση μου σε επίπεδο Μητροπολιτών είναι εξαιρετική και αυτή την καλλιεργούμε και ως κυβέρνηση, γιατί οι Μητροπολίτες μας έχουν βάλει και αυτοί πλάτες, όπως για παράδειγμα για τη δουλειά που κάνουμε στο 5 νησιά με τα hot-spots. Μη γελιόμαστε. Και οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο είναι άριστες”.

– Και ειδικά σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης νομίζω, ότι η Εκκλησία έχει παίξει ιδιαίτερο ρόλο.

“Ακριβώς. Η Εκκλησία έχει πάρει στην πλάτη της πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική αλληλεγγύη. Από μερίδες φαγητού και παροχή ειδών ρουχισμού, μέχρι και δεν ξέρω τι άλλο.
Θα έλεγα, καλά θα κάνουν κάποιοι, οι οποίοι φαντασιώνονται ρήγματα και τεντωμένα σκοινιά, ο σκοπός αυτής της κυβέρνησης, με τις ιδεολογικές αντιθέσεις που μπορεί να έχουμε, είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από εκεί που εκείνοι την έσπρωξαν”.

Σχετικά άρθρα