Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκανδαλίδης: Θα επιμείνουμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Κώστας Σκανδαλίδης, ΠΑΣΟΚ,

“Χρειάζεται μία μεγάλη εθνική προσπάθεια, την οποία δεν μπορεί να σηκώσει στους ώμους του κανένα κόμμα μόνο του και εμείς θα επιμείνουμε μέχρι το τέλος για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση” δήλωσε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις, που ψηφίζονται από τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να ξαναγυρίζουμε στο ίδιο πρόβλημα, πιο οξυμένο. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, πρόβλημα που είναι στην καρδιά της πολιτικής κρίσης. Είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται κάθε κυβέρνηση το κράτος, τη λειτουργία του και την αποτελεσματικότητά του. Γιατί η κρίση της πολιτικής προϋπήρξε της οικονομικής κρίσης” είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ρευστό το πολιτικό τοπίο, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί πολύ επώδυνα και δύσκολα θέματα “που έχουν σχέση με το ασφαλιστικό και με όλα τα άλλα, που θα έλθουν τις επόμενες εβδομάδες”.

“Αυτή η ανασφάλεια, που είναι διάχυτη παντού, δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια του και να λέει ότι δε θα υπάρξουν εξελίξεις. Δεν ξέρουμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν και δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό, που να αλλάζει το κλίμα ή να αλλάζει τα πράγματα” είπε.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ.Σκανδαλίδης διευκρίνισε ότι αυτή προϋποθέτει τη “συμμετοχή όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, εξυπονοοώντας ότι σ’ αυτήν θα πρέπει να συμμετέχει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, μία μεγάλη εθνική συσπείρωση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που είναι τεράστια, μέχρι να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και από εκεί και μετά οι εξελίξεις είναι στα χέρια του πρωθυπουργού”.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις μεταρρυθμιστικές απόπειρες των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό σύστημα ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση Γιαννίτση “ήταν μία θετική πρόταση σε ορισμένα σημεία και σε άλλα δεν ήταν σωστή”, ενώ “έγιναν μετά και οι αλλαγές από τον κύριο Ρέππα και κυρίως το 2010-11 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ήταν μία μεταρρύθμιση πάρα πολύ σοβαρή”. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η επιδείνωση της οικονομίας, η ύφεση και η ανεργία “επιβάλλουν καινούρια αντιμετώπιση που εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να γίνει σε βάρος των συντάξεων”.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ “να μπορέσει να λυθεί το άμεσο οικονομικό πρόβλημα των ταμείων με ένα δάνειο της τάξης των 7-8 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 που είναι η κρίσιμη περίοδος και παράλληλα η μεταρρύθμιση, που έγινε το 2010, να έλθει πιο μπροστά, να ολοκληρωθεί το 2020, ούτως ώστε να μπορέσουν οι νέες γενιές να απαλλαγούν από τον βραχνά της μεγάλης εξάρτησης για τα επόμενα χρόνια”.

Σχετικά άρθρα