Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάλεσμα της Γεννηματά για οικουμενική κυβέρνηση

Κάλεσμα της Γεννηματά για οικουμενική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

Την ιδέα μιας επίκαιρης και εθνικά επιβεβλημένης προγραμματικής συμφωνίας με προοδευτικό πρόσημο για ένα εθνικό σχέδιο για την ασφαλή έξοδο από την κρίση, την οποία θα υπηρετήσει μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεννόησης και συνεργασίας των δυνάμεων που θέλουν την έξοδο από την κρίση με παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, προέταξε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι βασικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, η απλή αναλογική, η κατάργηση του bonus των 50 εδρών, η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, η εξυγίανση και η διαφάνεια σε όλα τα θέματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών.

Παρουσία όλων των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των σοσιαλδημοκρατικών κινήσεων, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέρριψε τη λογική των μετώπων με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου σχολιάστηκε ως απάντηση στα σενάρια ότι κρατάει αποστάσεις από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Όχι στις λογικές των «μετώπων» που διχάζουν τον Ελληνικό λαό. Όχι στο δήθεν ευρωπαϊκό μέτωπο με την δεξιά. Η παρένθεση της συγκυβέρνησης με την Ν.Δ. έκλεισε οριστικά. Όχι στο δήθεν αριστερό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελειώσαμε με αυτές τις λογικές. Και οι δύο αυτοί «δρόμοι» είναι αδιέξοδοι. Δεν θα προσφέρουν αυτό που χρειάζεται η χώρα, θα διχάσουν τους Έλληνες. Τελεία και Παύλα! Ως εδώ! Δεν χρειάζεται να το δηλώνουμε κάθε φορά!» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και ανέβασε τους τόνους της κριτικής της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας πέταξε τη συνεννόηση στο καλάθι των αχρήστων».Δήλωσε ανοικτή σε εθνική συνεννόηση «χωρία κόλπα όπως στο Προεδρικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρότεινε Εξεταστική Επιτροπή από το 2001 μέχρι σήμερα για το πώς προέκυψε η κρίση, τα μνημόνια, το PSI. «Όλα στο φως.

Από το 2001 που μπήκαμε επισήμως στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε. Οι εκβιασμοί δεν περνούν σε μας. Πότε επιτέλους κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσετε για τις ευθύνες της κυβέρνησης της δεξιάς από το 2004 ως το 2009; Ή ισχύει το κρυφό ειδύλλιο όπως λένε;».

Σχετικά με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε ενωτική: Μάλιστα, όταν συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό», έσπευσε να προσθέσει, «το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι Κινήσεις Πολιτών είμαστε εδώ» και υπογράμμισε ότι «η αρχή έγινε και τώρα, πρέπει να φθάσει παντού, σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε κοινωνικό και μαζικό χώρο, σε κάθε προοδευτικό πολίτη».
«Δεν πιστεύουμε στα θαύματα, πιστεύουμε στη δουλειά. Πάρτε σήμερα τη σκυτάλη, η φωνή μας πρέπει να φτάσει παντού. Δυναμώνουμε τα κόμματά μας για να δυναμώσουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Καλούμε όποιον αισθάνεται ότι ανήκει στον προοδευτικό χώρο, κόμματα, κινήσεις, στελέχη, πολίτες να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας».

Σχετικά άρθρα