Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρυξέλλες: Μπλόκο στην πρόταση της Κομισιόν για κοινή συνοριοφυλακή

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frontex, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν υιοθετεί στα συμπεράσματά του την πρόταση της Κομισιόν για κοινή ακτοφυλακή – συνοριοφυλακή, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ που μίλησε στον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος είχε την αρμοδιότητα της ενημέρωσης για τη Σύνοδο της Πέμπτης και της Παρασκευής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε χαρακτηριστικά πως “το κείμενο θα γράφει μόνο ότι οι ηγέτες θα εξετάσουν την πρόταση της Κομισιόν”.

Αυτό, όπως είπε ο ίδιος, “δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το υιοθετούν, κάθε άλλο”. Σημείωσε επίσης ότι “η Κομισιόν μπορεί να παρουσιάζει ό,τι θέλει, όταν το θέλει, όμως αν παρουσιάζει κείμενα δύο μέρες πριν από τη Σύνοδο, ας μην περιμένει ότι θα έχουμε προλάβει να το διαβάσουμε”.

Επεσήμανε δε πως “οι ηγέτες στις Βρυξέλλες προφανώς θα μιλάνε για το θέμα, διότι θα τους ρωτάτε εσείς, όμως ελάχιστοι από αυτούς θα έχουν στα χέρια τους μια πλήρη αξιολόγηση του τι ακριβώς περιλαμβάνει και τι σημαίνουν όλα αυτά”.

Για το θέμα της υποτιθέμενης υποχρεωτικής ανάληψης δράσης χωρίς τη συναίνεση του κράτους – μέλους απάντησε: “είναι λογικό ότι τα αντιφατικά στοιχεία θα συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας, αυτό δε σημαίνει ότι θα υπάρχει η σωστή εκτίμηση και πληροφόρηση από πλευράς των ηγετών”, υπονοώντας ότι για αυτό φταίει η Κομισιόν, κατάσταση την οποία χαρακτήρισε “παράδοξη”.

Κοινοτικές πηγές έλεγαν αργότερα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι “κατά πάσα πιθανότητα η πρόθεση της Κομισιόν ήταν απλώς να προκαλέσει συζήτηση και όχι να υιοθετηθεί το σχέδιο αυτό καθαυτό”.

Σχετικά άρθρα