Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρασκευόπουλος: Το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά την τεκνοθεσία

Παρασκευόπουλος: Το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά την τεκνοθεσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Νίκος Παρασκευόπουλος, Σύμφωνο Συμβίωσης,

Το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά την τεκνοθεσία, διαβεβαίωσε από το βήμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία εκφράστηκε και την αποδοκιμάζει.

Είναι ένα θέμα που εξετάζουμε, όπως και αυτό που αφορά την ταυτότητα του φύλλου και τάχιστα θα έρθουν στη Βουλή όταν εξεταστούν» διευκρίνισε ο υπουργός.

Σχετικά με τις επικρίσεις στο ζήτημα της εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους, ο κ. Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε να καταθέσει νέα ρύθμιση, η οποία θα προϋποθέτει την κρίση εισαγγελέα και δικαστή.

Θετικός, πάντως, εμφανίστηκε και ως προς την περαιτέρω αποσαφήνιση της διάταξης που αφορά την ατιμωρησία πράξεων παρακώλυσης της κυκλοφορίας, εφ’ όσον γίνεται για την προάσπιση μείζονος κοινωνικού συμφέροντος.

Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος ως προς την κατάργηση του δικαιώματος του προέδρου του Αρείου Πάγου για άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε δικαστικούς και εισαγγελείς, τονίζοντας ότι δεν βλέπει να υπάρχει κανένα κώλυμα και αποκρούοντας έτσι τις έντονες διαφωνίες που εκφράστηκαν για την συγκεκριμένη διάταξη τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από αρμόδιους φορείς.

Σχετικά άρθρα