Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες

Στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Ελληνικού, Γιάννης Μουζάλας, Ελληνικό, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Μετά από έντονη αντιπαράθεση οι δήμαρχοι των νοτίων προαστίων και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συμφώνησαν σε μια ενδιάμεση λύση για την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και οι Δήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης κατάληξαν στο να φιλοξενηθούν τελικά 500 πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις του χόκεϊ στο Ελληνικό άλλα μόνο για τρεις μήνες.

Τη μεταφορά και την ασφάλεια του χώρου που θα λειτουργήσει ως κέντρο ανοιχτής δομής, θα αναλάβει η Αστυνομία, ενώ το κόστος σίτισης και διαμονής θα καλυφθεί από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

“Και επειδή είμαι και μαιευτήρας… η συνάντηση με τους δημάρχους γέννησε και μάλιστα γέννησε υγιές βρέφος”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και συνέχισε:

“Καταλήξαμε σε κοινή αποδεκτη λύση που αντιμετώπιζει τη προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών στη πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϊ στο Ελληνικό και συγχρόνως φροντίζει και διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής.

Η προσωρινή στέγαση θα τελεί υπο τη φροντίδα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπο τη συνεργασία των δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας Αττικής. Τιποτα βέβαια απο ολα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμβολή της Ελληνικο ΑΕ και του ΤΑΙΠΕΔ”.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανάφερε:

“Ακόμα μεγαλύτερες αγωνίες είχαμε με δεδομένη την πληροφόρηση που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες για τη χρήση και άλλων χωρών όπως κάποια τολ της αεροπορίας και κάποιοι άλλοι χώροι που κουβεντιαστηκαν.

Δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένας αλλος χώρος στην Ελληνικο ΑΕ. θα χρησιμοποιηθεί ο ίδιος χώρος που χρησιμοποιήθηκε μέχρι και σήμερα για ακόμη τρεις μήνες. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε με κάθε τρόπο, ούτως ώστε και οι άνθρωποι που θα φιλοξενηθούν εκει να εχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Θα υπάρχει πολύ αυστηρή φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία και οι αγωνίες μας για τη δημόσια ασφάλεια εισακούστηκαν.

Θα υπάρξουν όλες οι απαιτούμενες προετοιμασίες και θα υπάρξουν οι πρόνοιες για τη δημόσια υγεία με τη φροντίδα που πρέπει να υπάρχει, αλλά και την καταγραφή των ανθρώπων που θα φιλοξενούνται, ούτως ώστε να αποφευχθεί το παραμικρό παρατράγουδο που διαπιστώσαμε ότι είχαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Ο χώρος αυτός είναι κλειστός, δεν ειναι ανοιχτός. Ο χώρος εχει πεπερασμένη δυνατότητα να φιλοξενήσει και να συγκεντρωθούν εκεί ένας αριθμός ανθρώπων που δεν ξεπερνά τους 500-600”.

Σχετικά άρθρα