Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσακαλώτος: Μπορεί να μην προστατεύσουμε όσους πρέπει

Tσακαλώτος: Μπορεί να μην προστατεύσουμε όσους πρέπει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κόκκινα Δάνεια,

Προβληματισμένος για τη τύχη του δεύτερου πακέτου των δανείων που πρέπει να ρυθμιστούν έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016 εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις του ΚΚΕ ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι «μπορεί να μην προστατεύσουμε όσους πρέπει. Θα διαπραγματευθούμε για στεγαστικά δάνεια, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτικά δάνεια και πρέπει να μας πείτε ότι είστε μαζί μας για τη προστασία των πιο ευάλωτων. Σε αυτή τη συζήτηση θα διαπραγματευθούμε και μπορεί να κάνουμε συμβιβασμούς που δεν έχουν το ταξικό διαχωρισμό που θα θέλαμε».

Ο κ. Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχέδιου που προβλέπει την πώληση των δανείων σε ιδιωτικές εταιρίες.

«Εσείς δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιοι που στρατηγικά δεν πληρώνουν;» ανέφερε απαντώντας στο ΚΚΕ «όλους θέλετε να τους προστατέψουμε;. Πρέπει να μας πείτε αν νομίζετε ότι πρέπει να προστατευθούν όλοι. Να γίνει αυτή η συζήτηση με περισσότερο Μαρξ και όχι με λιγότερο».

«Ιδού η Ρόδος. Αποδεχθείτε την πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την προστασία της λαϊκής κατοικίας» απάντησε ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ. «Μην μας λέτε ότι δεν έχουμε ταξικές διαφορές. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Εσείς χαρίζετε εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους».

Σχετικά άρθρα