Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεϊμαράκης: Τιμή μου που με στηρίζει ο Καραμανλής

Μεϊμαράκης: Τιμή μου που με στηρίζει ο Καραμανλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις, Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

Στη στήριξη που παρέχει ο Κώστας Καραμανλής στην υποψηφιότητά του αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των υποψηφίων προέδρων στη Νέα Δημοκρατία.

«Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει. Δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

«Δεν έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν ενστάσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Εγώ πάντως δεν θα έχω», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τον κ. Καραμανλή, είπε: «Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει. Άλλωστε δεν είναι κάτι που έγινε τώρα.

Από τις πρώτες ημέρες το έλεγε -και στους συνομιλητές του- ότι “η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι η καλύτερη”. Καθένας έχει δικαίωμα… Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους απλούς πολίτες να εκφράσουν άποψη και να ψηφίσουν και ταυτόχρονα τα στελέχη, οι πρώην πρωθυπουργοί να μην έχουν άποψη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνάδει με μια δημοκρατική πορεία, με μια τέτοια συνείδηση».

Σε διευκρινιστική ερώτηση για συνυποψηφίους του που αμφισβήτησαν τη δήλωση αυτή, τόνισε: «Ξαναρωτήστε τους… Δεν μπαίνω σε αυτά.

Όπως έλεγαν ότι ο Α. Σαμαράς υποστηρίζει τον κ. Τζιτζικώστα και μετά έλεγαν ότι υποστηρίζει τον κ. Γεωργιάδη και μετά έλεγαν ότι υποστηρίζει πάλι τον κ. Τζιτζικώστα.

Αυτά είναι “αλατοπίπερο”, είναι παραπολιτική… Εμένα με ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία να ξαναβρεί το δρόμο της, να ασκήσει την αντιπολίτευση που πρέπει -εποικοδομητική για τον τόπο- και να προχωρήσουμε σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε. Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει ας υποστηρίξει όποιον θέλει και όποιος πάρει την πλειοψηφία ας εκλεγεί».

Ερωτηθείς τη στάση που θα ακολουθήσει η ΝΔ το επόμενο διάστημα εάν βγει εκείνος πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Δεν είναι προσωπικό μας θέμα.

Είναι πολιτικό ζήτημα και η πολιτική στάση εξαρτάται πάντα από τις συγκυρίες που επικρατούν και τα δεδομένα που υπάρχουν. Άλλα τα δεδομένα πριν από τις εκλογές… Η αστάθεια υπήρχε. Μιλήσαμε προηγουμένως για πριν τις εκλογές, Αύγουστο. Τώρα είμαστε μετά τις εκλογές, Δεκέμβριο και αποδεδειγμένα όσα μας είπε ο κ. Τσίπρας ήταν ψέματα.

Σχετικά άρθρα