Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φοβούνται για διαρροές στο Μαξίμου – Ψηφίζονται τα 13 προαπαιτούμενα

Φοβούνται για διαρροές στο Μαξίμου – Ψηφίζονται τα 13 προαπαιτούμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Δάνεια, Κόκκινα Δάνεια, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ, Φορολογία,

Να διασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλει το Μέγαρο Μαξίμου στη νέα δοκιμασία που θα δώσει τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Βουλή, με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα, η ψήφιση των οποίων θα απελευθερώσει το 1 δισ. ευρώ που υπολείπεται της πρώτης δόσης του δανειακού προγράμματος.

Ειδικά το κομμάτι για τα «κόκκινα» δάνεια δεν περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις που απαιτούσαν αρχικά οι δανειστές, οι οποίες όμως θα έλθουν αργότερα, μαζί με το ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών – περί τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με όσα σχεδιάζονται.

Ωστόσο και πάλι η αγωνία δεν έχει φύγει από το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι όσο κερδίζει χρόνο τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να «μετριαστεί» η σκληρότητα των ρυθμίσεων, ειδικά στο ασφαλιστικό, αλλά αυτό δεν καθησυχάζει ιδιαίτερα τους βουλευτές, ειδικά εκείνους που θα βρεθούν στις περιφέρειές τους αντιμέτωποι με την εκλογική τους βάση κατά την περίοδο των εορτών.

Στο πλαίσιο λοιπόν του κατευνασμού των όποιων αντιδράσεων, αλλά και της… ψυχολογικής στήριξης όσων νιώθουν δυσφορία και πρόβλημα συνείδησης που καλούνται να ψηφίσουν μνημονιακά μέτρα, συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανά περιφέρεια.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα βρεθούν στο Μαξίμου οι βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα το Μαξίμου διαβεβαιώνει το εσωτερικό του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι θα φέρει, ίσως και σήμερα στη Βουλή, ένα πρώτο νομοσχέδιο από το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα του κόμματος, που θα αντισταθμίζει κάπως τις επώδυνες συνέπειες του μνημονίου.

Το νομοσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει μέτρα και ρυθμίσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (προγράμματα σίτισης, ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης κλπ), καθώς και παρεμβάσεις στην Παιδεία, με την επέκταση της ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά και στην Υγεία με προβλέψεις για τους ανασφάλιστους.

Σημειωτέον ότι το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα εισάγεται σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται (στις 14.00) στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Η συνεδρίαση στην επιτροπή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22.00 με την υποβολή της σχετικής έκθεσης, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών.

Σχετικά άρθρα