Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αν θέλουμε ανάπτυξη πρέπει να ακολουθήσουμε πολιτική Ομπάμα”

“Αν θέλουμε ανάπτυξη πρέπει να ακολουθήσουμε πολιτική Ομπάμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λιτότητα, Μνημόνιο, Μπάρακ Ομπάμα, Οικονομική Ανάπτυξη,

Την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, θεωρεί ως λύση για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη, για την Ελλάδα, ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πάντειο και το Πανεπιστήμιο του Παρισιού, Κώστας Βεργόπουλος.

«Με την Κυβερνητική διαχείριση βλέπουμε το σκοτάδι και δεν ελπίζουμε για φως, καλύπτουν τρύπες στην οικονομία ανοίγοντας νέες, ακολουθώντας μια καθαρά νεοφιλελεύθερη πρακτική», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Βεργόπουλος και τόνισε ότι «τα ελλείματα για να καλυφθούν θέλουν χρόνο αλλά να περιμένεις χωρίς παρέμβαση του κράτους να ανακάμψει η οικονομία από μόνη της σαν ώριμο φρούτο αυτό που δημιουργείς είναι πολύ μεγαλύτερες ζημιές».

Ο κ. Βεργόπουλος έφερε ως θετικό παράδειγμα την πολιτική Ομπάμα στις ΗΠΑ η οποία «δεν επέβαλε λιτότητα αλλά προέκρινε πολιτική ελλειμμάτων δίνοντας στην Αμερικανική οικονομία σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης» και πρόσθεσε: «Εδώ λέμε ότι η οικονομία θα ανακάμψει από μόνη της με τον τόνο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής να το δίνουν οι Γερμανοί…»

Εκτίμησε ωστόσο ότι «ακόμη και αν δεν αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα και παραμείνουμε στις μνημονιακές υποχρεώσεις το προσφυγικό σε ευρωπαϊκό πλαίσιο θα συμπαρασύρει την οικονομία σε μια τροχεία διαφορετική από αυτή που μας βύθισε».

Τόνισε ότι «η οικονομία δεν αντέχει νέες περικοπές καθώς αυτό θα είναι χαριστική βολή για τους πολίτες» και πως «πρέπει να σταματήσει αυτή η πολιτική διότι με αυτό τον τρόπο συρρικνώνεται η ζήτηση και οι επιχειρήσεις δεν προσλαμβάνουν προσωπικό και έτσι μειώνονται και τα έσοδα».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η αριστερά έχει ξεπέσει στα μάτια της κοινωνίας επειδή πλέον δεν δίνει προοπτική όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη καθότι δεν προτείνει στόχο επειδή κανείς δεν ξέρει που θέλουμε να πάμε», ενώ πρόσθεσε πως είναι «λάθος ότι δεν θα μας βάζουν οι αγορές δικούς τους όρους χειρότερους από το μνημόνιο αν καταφέρουμε να βγούμε σε αυτές».

Ο κ. Βεργόπουλος είπε οτι «κατά την περίοδο Βαρουφάκη ποτέ δεν κατατέθηκαν προτάσεις αλλά εκθέσεις ιδεών», υπογραμμίζοντας πως οι μόνες προτάσεις ήταν αυτές που συνέταξαν οι Γάλλοι καθώς στην Ελλάδα αγνοούμε να καταθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις και δεν είχαμε ποτέ κατεργασμένο σχέδιο περιμένοντας από τον Ολάντ και την Μέρκελ.

Σημείωσε μάλιστα ότι «ο κ. Τσίπρας τον περασμένο Φεβρουάριο ζήτησε 4μηνη παράταση για να παρουσιάσει σχέδιο στους ευρωπαίους και τώρα λέει ότι θα το παρουσιάσει την Άνοιξη».

Υποστήριξε πως είναι μεγάλο πλήγμα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων να θεωρεί ο αρμόδιος υπουργός ότι είναι εθνικισμός να διεκδικούμε τα μνημεία του Παρθενώνα όταν και η ΟΥΝΕΣΚΟ αναφέρεται σχετικά.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα