Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οριστικό: Στα “γεράκια” των distress funds τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Οριστικό: Στα “γεράκια” των distress funds τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κατασχέσεις, Κόκκινα Δάνεια, Πρώτη Κατοικία, Τρόικα,

Στα “γεράκια” των distress funds αποφάσισε να εκχωρήσει η κυβέρνηση τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, επιχειρώντας έτσι να “σώσει” τα στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης, για μια ακόμη φορά αναγκάστηκαν υπό την πίεση των δανειστών να υπαναχωρήσουν να να αποδεχτούν την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων και στεγαστικών.

Έτσι, όμως, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για κακή λύση και στα στεγαστικά που αφορούν την πρώτη κατοικία των νοικοκυριών, αλλά και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού η αρχή έγινε.

Όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, «από τον Φεβρουάριο θα γίνει “άνοιγμα” της αγοράς των επιχειρηματικών δανείων , δηλαδή αυτά θα πωληθούν σε distress funds και μάλιστα ανεξαρτήτως του ύψους που αυτά θα έχουν.

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, την “γλυτώνουν” τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, αλλά όχι όλα τα υπόλοιπα στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών, τα δάνεια των ΜμΕ (διευκρινίζεται ότι ο ορισμός μίας επιχείρησης ως μικρομεσαίας θα προέλθει βάσει του ευρωπαϊκού ορισμού, δηλαδή επιχειρήσεις με τζίρο έως πέντε εκατ. ευρώ, έως 110 εργαζόμενους κ.ά.) και τα καταναλωτικά δάνεια.

Τα εν λόγω δάνεια θα «εξετασθούν» βάσει ενός νέου κανονιστικού πλαισίου, το οποίο αναμένεται ότι θα αποφασιστεί και θα ψηφιστεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου, στο οποίο θα προβλέπεται η εξαίρεση κάποιων εξ αυτών.

Σχετικά άρθρα