Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε βουλευτές του: Δεν θα υπάρξουν περικοπές σε κύριες συντάξεις

Τσίπρας σε βουλευτές του: Δεν θα υπάρξουν περικοπές σε κύριες συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε από την Πέμπτη το “μασάζ” των βουλευτών του κόμματος ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την πρώτη ομάδα βουλευτών η συζήτηση ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό να ρωτά τους βουλευτές «τι κλίμα εισπράττουν από τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Αρκετοί βουλευτές του μετέφεραν την εικόνα ότι ο κόσμος βρίσκεται σε στάση αναμονής, αναμένοντας από την κυβέρνηση να βελτιώσει τις επιδόσεις της σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του, την αντιμετώπιση προβλημάτων τοπικού ενδιαφέρντος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Α.Τσίπρας, άκουγε με προσοχή κρατούσε σημειώσεις σε μπλοκάκι. Παράλληλα υπήρξε γκρίνια για υπουργούς και γενικούς γραμματείς που δεν είναι συνεργάσιμοι, καθώς δεν απαντούν σε ερωτήσεις, κυρίως για ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε συστάσεις. «Ακούω με προσοχή τις παρατηρήσεις σας. Θα φροντίσω να γίνουν πιο συνεργασιμοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με το ασφαλιστικό ο κ. Τσίπρας είπε ότι «Θέλω να είμαι απόλυτος. Δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές σε κύριες συντάξεις”.

Αντίθετα αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις ζήτησε την ανοχή των βουλευτών, καθώς θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, που δεν συνάδουν με την αριστερή ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να γίνουν και κάποιοι συμβιβασμοί.

Επιπλέον χαρακτήρισε μήνα ορόσημο τον Ιανουάριο, καθώς θα κλείσει ο πρώτος και πιο δύσκολος κύκλος των κυβερνητικών υποχρεώσεων απέναντι στους δανειστές. Μάλιστα φέρεται να χρησιμοποίησε την φράση «θα έρθουν καλύτερες ημέρες και η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα.

Τέλος ειδικές αναφορές έγιναν από τον πρωθυπουργό στην κλιμάκωση των επιθέσεων από τα συστημητικά μέσα ενημέρωσης, συνδέοντας την πολεμική αυτή με την αδειοδότηση των καναλιών.

Σχετικά άρθρα