Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ με τις συντάξεις: Οι δανειστές για την ώρα ακούν τις ελληνικές προτάσεις

Θρίλερ με τις συντάξεις: Οι δανειστές για την ώρα ακούν τις ελληνικές προτάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Επικουρικές Συντάξεις, Μνημόνιο, Συντάξεις, Τρόικα,

«Ισχύει η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα προστατεύσουμε τις συντάξεις και στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ο υπουργός σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για προστασία των συντάξεων από μειώσεις.

Ερωτηθείς, μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, σχετικά με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μη γίνουν μειώσεις στις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών «τον άκουσαν χωρίς να τον απορρίψουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση των επικουρικών θα ξεκινάει ακόμη και κάτω από τα 150 ευρώ και ενδέχεται να φτάνει και το 30% για ποσά άνω των 300 ή 400 ευρώ.

Παράλληλα σχεδιάζονται μειώσεις στο εφάπαξ φτάνουν στο 10%, ενώ κατά 30% αναμένεται να κοπεί το μέρισμα που εισπράττουν 280.000 δημόσιοι υπάλληλοι από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Μειωμένοι θα είναι και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ τον επόμενο χρόνο, καθώς στο πλαίσιο της σταδιακής κατάργησής του, σχεδιάζεται η εφαρμογή νέων εισοδηματικών κριτηρίων, με στόχο την μείωση της σχετικής δαπάνης κατά 223 εκατ. ευρώ.

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην υπάρξει άλλη μείωση στις συντάξεις, πέρα από όσες έγιναν ήδη, έδωσε από τη Θεσσαλονίκη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την έναρξη ημερίδας για την κοινωνική οικονομία.

«Η κυβέρνησή μας και ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος καταβάλλουν τρομαχτικές προσπάθειες αυτή τη στιγμή που μιλάμε για να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση» είπε και πρόσθεσε ότι οι προσωπικές απόψεις των υπουργών δεν πρέπει να βρίσκονται «στο κέντρο».

Σχετικά άρθρα