Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίδειξη δύναμης από το κουαρτέτο – Ο Κοστέλο απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία

Επίδειξη δύναμης από το κουαρτέτο – Ο Κοστέλο απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Βουλή των Ελλήνων, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Μνημόνιο, Νίκος Φίλης, Ντέκλαν Κοστέλο, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Τρόικα, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Με ευθείες απειλές ακόμα και για διακοπή του προγράμματος, εξαπολύει ο Ντέκλαν Κοστέλο του κουαρτέτου των δανειστών εάν δεν αναιρεθούν οι διατάξεις για την την επιλογή διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες εκπονήθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Φίλη.

Σύμφωνα με επιστολή του κ. Κοστέλο προς τον υπουργό Παιδείας,που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών», τα περιθώρια ελιγμών και άσκησης πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης είναι σχεδόν ανύπαρκτα, καθώς απειλείται ολόκληρο το πρόγραμμα για ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας όπως η επιλογή διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον Νίκο Φίλη αναφέρεται: «Η εντύπωση που αποκομίσαμε από τη συνάντηση μαζί σας ήταν πως δεν επρόκειτο να υποβληθούν αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς.

»Η ψήφιση των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια δεν θα ήταν σύμφωνη με το Μνημόνιο και θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε την αξιολόγησή μας για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος ESM».

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία για την επιλογή διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ολομέλεια ((άρθρο 46 του ν. «Βοσκήσιμες γαίες κ.λπ.») και ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες επιλογής νέων, καθώς ο υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι πρέπει να τοποθετηθούν το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο.

Σχετικά άρθρα