Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: “Φτηνιάρικα” τα ακίνητα που δεν δήλωσα – Λέξη για το 1,8 εκατ. ευρώ

Σταθάκης: “Φτηνιάρικα” τα ακίνητα που δεν δήλωσα – Λέξη για το 1,8 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Γιώργος Σταθάκης, Καταθέσεις, Πόθεν Έσχες,

Δεν γνώριζε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, όπως ο ίδιος είπε από το βήμα της Βουλής, ότι έπρεπε να δηλώσει στο “πόθεν έσχες” του 2012 τα ακίνητα που ανήκουν στην γυναίκα του.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε και δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό τους, μιας και είναι αγροτεμάχια και όχι σπίτια, ευτελούς αξίας!

Και συνέχισε , λέγοντας δεικτικά ότι είναι τόσο μικρή η συμμετοχή του στα ακίνητα, που για τα περίπου 30 αγροτεμάχια που πληρώνει συνολικά ΕΝΦΙΑ μόλις 37 ευρώ.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «μέγα ψέμα», εστιάζοντας στο ότι αναφέρθηκε ότι είχε 38 ακίνητα. Όπως είπε έχει 4 ακίνητα, 3 από κληρονομιά (ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί και ένα εξοχικό) και ένα διαμέρισμα στην Αθήνα.

Για τα ακίνητα που κατηγορείται είπε ότι είναι της συζύγου του , αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η σύζυγός του έχει «30 τόσα αγροτεμάχια κληρονομιάς που είναι στα δικαστήρια.

“Δεν ξέρω τις περιοχές, πρέπει να είναι ορεινή Κορινθία και Αρκαδία. Αυτά τα αγροτεμάχια που είναι στα δικαστήρια έγιναν ακίνητα και έγιναν και σπίτια”, τόνισε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν τα δήλωσε το 2012 «γιατί δεν ήξερα αν έπρεπε επειδή είναι στα δικαστήρια» και πρόσθεσε ότι ανήκει σε ευκατάστατη οικογένεια της ναυτιλίας, για την οποία και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις.

Πάντως ο κ. Σταθάκης ενώ μίλησε επί μακρόν για τα ακίνητα δεν σχολίασε το θέμα με τις καταθέσεις που βρίσκονταν σε λογαριασμό της μητέρας του στον οποίο εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος μαζί με τον αδελφό του.

Σχετικά άρθρα