Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο Κουίκ στη Βουλή, στο στόχαστρο και η Ρεπούση!

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο Κουίκ στη Βουλή, στο στόχαστρο και η Ρεπούση!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Τέρενς Κουίκ,

Στην ομιλία του την Κυριακή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου – νέου μνημονίου, ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε επίσης στα ανοιχτά μας θέματα στη Θράκη, στις δίγλωσσες αφίσες που κυκλοφόρησε μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο Πομακάκι που βιάστηκε και το εγκατέλειψε η πρόνοια.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας, που περιλαμβάνει και κατά μέτωπο επίθεση στη Μαρία Ρεπούση, ή παρακολουθείστε τη σε βίντεο:

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Kατ’ αρχήν θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι προϊόν μιας άθλιας πολιτικής μεθόδευσης, ο τρόπος, δηλαδή, με τον οποίον φέρνετε ένα πολυνομοσχέδιο σε τρία άρθρα, εκβιάζοντας τους Βουλευτές να πουν σε όλα «ναι».

Αυτό είναι σαν συνέχεια της κατάλυσης της λειτουργίας της Βουλής όπως πρέπει και οφείλει να λειτουργεί, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραφε σωρηδόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνυπεύθυνος των όσων συμβαίνουν μέσα εδώ στο Κοινοβούλιο με όλη αυτήν την αντισυνταγματική διαδικασία.

ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑΦΟΙ

Μιλάτε, κύριοι της Κυβέρνησης, για πρωτογενές πλεόνασμα και αναφέρομαι στον Υπουργό Οικονομικών αλλά και στον Υπουργό Ανάπτυξης. Ποιο πρωτογενές πλεόνασμα, κύριε Χατζηδάκη, για να καταλάβω;

Δεν γνωρίζω τι μεροκάματα έχετε κάνει στη ζωή σας, αλλά, ξέρετε, έχω δουλέψει κι έχω φτιάξει και λεμονάδες. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί το πλεόνασμα που διαφημίζετε, είναι μια λεμονάδα με στυμμένες λεμονόκουπες. Έχετε κάνει λεμονόκουπα τον ελληνικό λαό.

Έχουμε και τον κ. Στουρνάρα που λέει σήμερα σε συνέντευξή του: «Εγώ έκλεισα τον κύκλο μου, αλλά βγάλαμε την Ελλάδα από τον τάφο».

Να του πω ότι την Ελλάδα κατ’ αρχήν την έβαζε, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, βήμα-βήμα στον τάφο της, το κόμμα στο οποίο υπηρετούσε και υπηρετεί.

Κύριε Χατζηδάκη, αυτό το κόμμα στη δεκαετία του 1980, μάς έβαζε σταδιακά μέσα στον τάφο μαζί με τις συντεχνίες και τις πράσινες ακρίδες τύπου «Άκη Τσοχατζόπουλου»! Είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα έχουν γίνει οι εταίροι σας, οι φίλοι σας. Είναι αυτοί που σήμερα έχουν επιβάλλει τον κύριο Βενιζέλο ως αρχηγό του κυβερνητικού συνασπισμού σας.

Δεν βγάλατε την Ελλάδα από τον τάφο. Την Ελλάδα τη ρίξατε μέσα βαθιά στον οικονομικό τάφο της με 450.000 λουκέτα, με 150.000 ανέργους, με 5.000 αυτοκτονίες.

Ρωτώ εσάς, κύριε Χατζηδάκη, γιατί βλέπω ότι ο κ. Στουρνάρας έφυγε. Θέλετε να πάμε μαζί μια βόλτα μέχρι την αγορά Καπάνη Θεσσαλονίκης, εκεί που ήμουν προχθές; Μια βόλτα να πάμε οι δυο μας. Σας διαβεβαιώ ότι κανείς δε θα σας πειράξει. Να ακούσετε όμως τη φωνή του εμπόρου.

ΘΡΑΚΗ, ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΡΕΠΟΥΣΗ

Μιλάτε για επιστροφή κοινωνικού μερίσματος. Και εδώ μας αντέγραψε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις επιταγές που μοίραζε ο Ράλλης, παραμονές των εκλογών του ’81. Από τις 19 Μαρτίου βγάλαμε ανακοίνωση υπενθυμίζοντας για τις επιταγές Ράλλη. Μας αντέγραψε ο κ. Τσίπρας.

Αλλά μακάρι να μας αντέγραφε και σε άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα στην αγωνία που έχουμε για τη Θράκη μας. Να έρθει να μας αντιληφθεί στην αγωνία που έχουμε να μην αφήσουμε τη Θράκη στα χέρια της Άγκυρας.

Μη γελάτε, κυρία Ρεπούση. Η Άγκυρα πάει να κάνει αυτό που κάνετε εσείς, η κυρία Δραγώνα, η Φραγκουδάκη και όλοι οι γνωστοί της παρέας που αρχίζετε από τώρα να αμφισβητείτε με διήμερα συνέδρια τη Συνθήκη της Λοζάνης. Την ώρα που ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – και όχι μόνο – αλλά και πολιτευτές από τη Νέα Δημοκρατία – και όχι μόνο – διαφημίζουν τις περιοδείες τους στη Θράκη δίγλωσσα, όταν ξέρουμε ότι η γλώσσα της Ελλάδας είναι μια. Είναι η ελληνική. Και με Βουλευτές των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να φωτογραφίζονται κάτω από την πράσινη σημαία, όταν έχουν δώσει εδώ, στην αίθουσα της Βουλής, όρκο στην ελληνική σημαία.

Η σημαία της Θράκης είναι η ελληνική σημαία και καμία άλλη.

Ελάτε μαζί μου παρακαλώ πολύ στη Θράκη, για να καταλάβετε. Ελάτε να δείτε ποιοι είναι στην ουρά έξω από την πόρτα του Προξενείου. Ελάτε!

Και μια που μιλάτε για επιστροφή κοινωνικού μερίσματος, τις αδικίες τις έχετε αντιληφθεί;

Για παράδειγμα, από 1.500 ευρώ και πάνω για τους ένστολους δεν θα το πάρουν. Από 1.500 ευρώ και κάτω θα το πάρουν. Δηλαδή, ο αστυνομικός που παίρνει από 1.500 ευρώ και πάνω, που σημαίνει ότι πια έχει κάνει οικογένεια, έχει κάνει παιδιά και τα σπουδάζει, δεν θα πάρει μία! Και θα το πάρει ο κάτω από τα 1.500 ευρώ, ο νεαρός αστυνομικός που βεβαίως πρέπει να τα πάρει, για να βγει με την κοπελιά του – και καλά θα κάνει να βγει με την κοπελιά του! Αλλά αυτό είναι κοινωνική ευαισθησία; Έτσι το βλέπετε εσείς; Αυτές είναι οι επιταγές σας τύπου Ράλλη;

Ως προς τα φωτοβολταϊκά, έχετε ρημάξει τους ανθρώπους. Μιλάμε για ένα νέο χρηματιστήριο του 1999 που το έκαναν οι συνέταιροί σας στην Κυβέρνηση, κύριε Χατζηδάκη.

Μιλάτε για το γάλα. Είναι κτύπημα στην πρωτογενή παραγωγή.

Ρωτώ εδώ τους συναδέλφους: Πότε έγινε εδώ μια οργανωμένη συζήτηση για γεωργία, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία;

Όταν μάλιστα έχουμε μια κυβέρνηση με… φτερά (που λέει ο κ. Σαμαράς), γιατί να μην κάνετε για την πτηνοτροφία μια συζήτηση ή για την αλιεία, όταν η Ελλάδα είναι γεμάτη από θάλασσα;

Αυτά δεν έγιναν ΠΟΤΕ!

ΠΟΜΑΚΑΚΙ, ΒΙΑΣΜΟΣ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΠΡΟΝΟΙΑ

Θα ήθελα να πω και κάτι τελευταίο που αφορά το Σώμα, κύριε Πρόεδρε και κλείνω με αυτό:

Στη Θράκη – και αυτό δεν το λέω επειδή κατεβαίνω υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, χωρίς να έχω καμία δέσμευση από κανέναν, χωρίς να έχω προσκυνήσει ποτέ κανένα προξενείο – υπάρχει ένα κοριτσάκι, το οποίο βιάστηκε νήπιο πέντε ετών.

Μιλάμε για ένα ξανθό Πομακάκι, που το πήρε για προστασία η Πρόνοια και το πήγε αλλού μαζί με τη μάνα και το άλλο της παιδί. Και τώρα η Πρόνοια, κύριε Χατζηδάκη, το έχει παρατήσει στο έλεος του Θεού. Δεν έχει η μάνα να πληρώσει ενοίκια, δεν έχει η μάνα να πληρώσει τίποτα. Ζητώ από τον Υπουργό Εργασίας, τον κ. Βρούτση, να υπογράψει τη συνέχεια της προστασίας αυτής της γυναίκας.

Και δηλώνω ότι μέχρι να το υπογράψει, κι επειδή έτσι κι αλλιώς η συγκυβέρνηση αφαιρεί επιδόματα από τον κόσμο, τα επιδόματα, τα οποία κακώς παίρνουμε και εμείς οι βουλευτές για τη συμμετοχή μας στις επιτροπές της Βουλής, το δικό μου το επίδομα, θα το καταθέτω κάθε μήνα μέσω της Βουλής στο λογαριασμό αυτής της γυναίκας».

Σχετικά άρθρα