Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψαριανός κατά της ΔΗΜΑΡ και ΔΗΜΑΡ κατά Ψαριανού

Ψαριανός κατά της ΔΗΜΑΡ και ΔΗΜΑΡ κατά Ψαριανού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρηγόρης Ψαριανός, ΔΗΜΑΡ,

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΔΗΜΑΡ και τον Γρηγόρη Ψαριανό μετά την απόφασή του να απόσχει από την ψηφοφορία για το μνημόνιο διαφωνώντας με την κομματική γραμμή περί “όχι”.

Σήμερα ο Γρηγόρης Ψαριανός έκανε λόγο για αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο του Φώτη Κουβέλη όσο και της ηγετικής ομάδας που αποφασίσει μέσα στην ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ του απάντησε ότι “υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς”

Δηλώσεις Γρηγόρη Ψαριανού στον Βήμα FM:

“Είμαι στην Ανανεωτική Αριστερά από το ’72, από το Ρήγα. Ποτέ δεν παίρνονταν αποφάσεις πριν συγκροτηθεί ένα όργανο και στη ΔΗΜΑΡ έχει γίνει πολλές φορές αυτό. Ο κ. Κουβέλης, ο πρόεδρός μου, βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Και συνεκλήθη η κοινοβουλευτική ομάδα δύο μέρες μετά, το Σάββατο. Για να αποφασίσουμε τι; Αυτό που είχε ανακοινώσει ο κ. Κουβέλης στο Βελλίδειο; Να μιλήσουμε επί του πρακτέου και για την ουσία της δημοκρατίας, με την οποία έχω μεγαλώσει; Περίμενα από τον κ. Κουβέλη να πει ότι επειδή η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, βγήκε εκβιαστικά, προτείνω στην κοινοβουλευτική μου ομάδα να ψηφίσουμε παρών, γιατί κάποια τα δεχόμαστε και άλλα όχι – μην πούμε τώρα ποια είναι αυτά, τα γάλατα, τα ταξί, τα βανάκια των ξενοδοχείων ή οι τράπεζες. Κάποια από αυτά, όμως, είχαν αποφασιστεί και ήταν υποχρεώσεις απ’ όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση

Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας. Η κοινοβουλευτική ομάδα δεν έχει κανέναν αποφασιστικό ρόλο. Η Εκτελεστική Επιτροπή που είναι επίσης κεντρικό όργανο, δεν έχει κανένα αποφασιστικό ρόλο. Κάποτε, υπήρχε ένας «πρωινός καφές», στον οποίο παίρνονταν έστω και εξωθεσμικά αποφάσεις από κάποια στελέχη του κόμματος. Τώρα, οι αποφάσεις παίρνονται εκτός από τον κ. Κουβέλη από μία επιτροπή πολιτικού σχεδιασμού, στην οποία είναι κάτι άνθρωποι που ήρθαν την περασμένη Τρίτη στη ΔΗΜΑΡ. Και δεν το λέω εγώ, αλλά στελέχη που είναι στην Αριστερά 40 χρόνια… Είναι ο Π. Παναγιώτου, ο Χρ. Μαχαίρας, ο Χ. Καστανίδης, ο Γ. Τσαμουργκέλης, η Μ. Κοππά, ο Στ. Μανίκας, ο Μ. Σταυρακάκης. Διάφοροι άνθρωποι φίλοι μου, συμπαθητικοί, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ… Και ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι δεν μιλάει με το ΠΑΣΟΚ, διότι δεν θέλει πολύ πασοκίλα…”.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

“Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να «ξηλώνεται» χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών”.

Σχετικά άρθρα