Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Γάμος» Τσίπρα – Νετανιάχου στο Ισραήλ για κοιτάσματα και επενδύσεις

«Γάμος» Τσίπρα – Νετανιάχου στο Ισραήλ για κοιτάσματα και επενδύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Υδρογονάνθρακες,

Στα κοινά συμφέροντα που έχουν Ελλάδα και Ισραήλ αναφέρθηκε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ.

Όπως είπε ο κ. Νετανιάχου, «οι προκλήσεις είναι πολλές μπροστά μας και έχουμε να κάνουμε με πάρα πολύ βίαιες δυνάμεις, αλλά έχουμε κοινά συμφέροντα για να δούμε ποιες είναι οι ευκαιρίες, προσπαθώντας να αποφύγουμε τους κινδύνους».

«Πρέπει να δούμε το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε την παγκόσμια ασφάλεια και να πατάξουμε την τρομοκρατία», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι υπάρχει «σύμπνοια πνεύματος» μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρθηκε, όμως, και στην ελληνική οικονομία, λέγοντας πως αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι οι δυσκολίες αυτές είναι πολύ μεγάλες, αλλά θεωρώ ακόμη ότι η οικονομία θα επανέλθει», σημείωσε ο κ. Νετανιάχου και πρόσθεσε: «έχουμε μια πολύ καλή και συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία με την Ελλάδα». «Εμείς θα προσκαλέσουμε τους επενδυτές να πάνε στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Νετανιάχου.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Νετανιάχου για την υποδοχή και τα καλά λόγια που είπε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε, «είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών» και όπως τόνισε «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τομείς στους οποίους θα μπορούσαμε να εστιάσουμε περισσότερο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, Ελλάδα και Ισραήλ διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας καθώς και μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην έρευνα, την εξόρυξη και στην μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη σειρά των διακυβερνητικών συναντήσεων Ελλάδας – Ισραήλ στις αρχές του ’16, καθώς και την επόμενη μέρα να προχωρήσουμε στην τριμερή σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, προκειμένου να δούμε σε ποιους τομείς μπορούν να γίνουν συγκεκριμένα βήματα ώστε οι συνομιλίες που πραγματοποιήσαμε, να έχουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και να γίνουν πρακτικά βήματα και να μην μείνουμε μόνο σε συζητήσεις επί χάρτου», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Με άλλα λόγια. Πιο εγκάρδιος ο Νετανιάχου, πιο αμήχανος ο δικός μας, αλλά η δήλωσή του ότι «Ελλάδα και Ισραήλ διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας καθώς και μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην έρευνα, την εξόρυξη και στην μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη», σημαίνει ότι ο Αλέξης την «έκλεισε» τη δουλειά.

Άντε μπράβο, να προχωράμε μπροστά, να βγούμε από την κρίση και την ύφεση των γερμανικών μνημονίων και με χαλύβδινη συμμαχία με το Ισραήλ να βάζουμε στη σειρά να τελειώνουμε και τα υπόλοιπά μας προβλήματα που είναι «κοινά», όπως «κοινά είναι και τα συμφέροντά μας», όπως είπε ο Νετανιάχου.

Μπράβο Αλέξη!

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα