Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύποπτο παρασκήνιο πίσω από την εταιρία που τίναξε στον αέρα τη ΝΔ

Ύποπτο παρασκήνιο πίσω από την εταιρία που τίναξε στον αέρα τη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Παπαμιμίκος, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία,

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την εταιρία Infosolutions, η οποία οδήγησε στο φιάσκο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Η εταιρία Infosolutions, η οποία είχε εγκριθεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, δεν ήταν άγνωστη στη Νέα Δημοκρατία. Όπως πληροφορούμαστε, πρόκειται για την εταιρία που ασχολείται με διαδικτυακά συστήματα και λύσεις μηχανοργάνωσης, η οποία είχε αναλάβει και τις εκλογές τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία του 2009, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη.

Στις 23 Οκτωβρίου είχε αποφασιστεί ομόφωνα, με τη συναίνεση των οχτώ εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, η ανάθεση της διενέργειας των εκλογών της ΝΔ από την εταιρεία Infosolutions.

Πρόκειται για μία ομόρρυθμη εταιρεία μηχανοργάνωσης με πελατολόγιο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια.

Επιλέχθηκε διότι φέρεται να κατέθεσε την πιο συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως προσφορά.

Οι προσφορές των άλλων εταιρειών ήταν 3 – 4 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή η εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα ζήτησε μόνο 400.000 ευρώ για να κάνει τις εκλογές της ΝΔ!

Οι εκλογές της 22ας Νοεμβρίου εξελίχθηκαν σε φιάσκο ολκής, και ξαφνικά όλοι άρχισαν να ψάχνουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για την εταιρεία που δεν ανταποκρίθηκε στα τεχνικά ζητήματα.

Η Infosolutions, η οποία αποτέλεσε πρόταση συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΕΦΕ, είναι η ίδια εταιρία, η οποία φέρεται να είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργικού γραφείου επί πρωθυπουργίας Σαμαρά.

Μετά την αποτυχία διεξαγωγής της διαδικασίας, η ΚΕΦΕ έριξε την ευθύνη στην Infosolutions. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση: Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.

Μάλιστα η ΚΕΦΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, κάνοντας μήνυση, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωρά και σε κατάθεση αγωγής για αστική αποζημίωση ύψους 1μ5 εκατ. ευρώ.

info_sollu2_645x

Η τελευταία εξέλιξη μετά την αναβολή, ήταν η συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τσιμάρα. Η εταιρεία υπέγραψε δήλωση αποδοχής ευθυνών και επιστρέφει την προκαταβολή που είχε λάβει από το κόμμα.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη του vimaonline.gr που ασχολείται με τα Νότια Προάστια, το οποίο επισκέφθηκε την δηλωμένη διεύθυνση της εταιρείας στη Γλυφάδα και στο κουδούνι του κτιρίου δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει την έδρα της εκεί.

Στα κουδούνια του κτιρίου δεν αναφέρεται πουθενά η επωνυμία της εταιρείας που ανέλαβε αυτό το μεγάλο έργο για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα στο κτίριο σύμφωνα με ότι αναγράφεται στα κουδούνια, στεγάζεται ένα φοροτεχνικο γραφείο, μια επιχείρηση ασφαλειών και τέλος μια επιχείρηση που ασχολείται με κτηματομεσιτικά.

info_sollu1

info_sollu3

Σχετικά άρθρα