Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτικό ξεκατίνιασμα και στο βάθος διάσπαση με οσμή Σαμαρά στη ΝΔ

Πολιτικό ξεκατίνιασμα και στο βάθος διάσπαση με οσμή Σαμαρά στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία,

Σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία συνολικά για το πολιτικό σύστημα και τη χώρα, η Νέα Δημοκρατία κλιμακώνει το πολιτικό ξεκατίνιασμα, μετά το απόλυτο φιάσκο με την αναβολή στην εκλογή νέου προέδρου, με την απειλή της διάσπασης να αποτελεί πλέον κυνική ομολογία παλαιών και νέων στελεχών του κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς μέσω διαρροών υιοθετεί πλήρως τη ρητορική που καθιστά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπεύθυνο για το φιάσκο και κάνει λόγο για «ψέματα και κουτοπονηριές» με τα οποία επιχειρείται να τον εμπλέξουν. «Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού.

Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά» σημειώνουν κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά στον απόηχο των σεναρίων που έχουν πυροδοτηθεί μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας.

«Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαρακης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

Την ίδια ώρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής υπό τον Ανδρέα Παπαμιμίκο γίνεται στη σκιά του νέου επεισοδίου στο γαλάζιο σίριαλ, μετά την παραίτηση υπό προϋποθέσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας που θα φέρει επιτυχώς σε πέρας τη διαδικασία.

Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι οι τόνοι θα «χτυπήσουν» κόκκινο, καθώς από το πρωί της Κυριακής ο κ. Παπαμιμίκος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, με πολλά στελέχη να ζητούν το κεφάλι του επί πίνακι για το φιάσκο, αφήνοντας αιχμές είτε για ανικανότητα είτε για μεθοδεύσεις.

Πάντως οι πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι ο Παπαμιμίκος δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Λίγο νωρίτερα, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης γνωστοποίησε πως εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου το κλίμα αναμένεται να είναι εκρηκτικό και θα αναζητηθούν τα επόμενα βήματα για την εκλογική διαδικασία, σημειώνοντας ωστόσο ότι «για να αλλάξει η σύνθεση της ΚΕΦΕ πρέπει να γίνει έκτακτο συνέδριο».

Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι πιθανότατα η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα γίνει την Τρίτη, με τις τελικές αποφάσεις ωστόσο να εκκρεμούν.

Η ρελάνς του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με την ανακοίνωση της πρόθεσής του να παραιτηθεί από τον μεταβατικό προεδρικό θώκο, υπό την προϋπόθεση να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους και οι έτεροι συνυποψήφιοι, γυρίζει νέα σελίδα στη μετωπική σύγκρουση.

Θετική ήταν η ανταπόκριση από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όμως με εμπιστευτική επιστολή που διέρρευσε, την οποία είχε στέιλει από τις 11 Νοεμβρίου στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, «καρφώνει» τον μεταβατικό πρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι τα κενά στην διαδικασία είχαν επισημανθεί από τότε, όταν και τον είχε καταστήσει υπεύθυνο για τυχόν αβελτηρίες.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάνοντας λόγο για «προσχηματικές δηλώσεις» αρνείται να παραιτηθεί του αξιώματός του στην Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος, τονίζοντας ότι είναι αιρετός από το λαό και όχι διορισμένο κομματικό στέλεχος όπως οι τρεις έτεροι υποψήφιοι.

Στις δηλώσεις του προσερχόμενος στη λεωφόρο Συγγρού ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του «συστήματος» Σαμαρά, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές για τους Μάκη Βορίδη και τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, όπως και εναντίον όσων ζήτησαν την παραίτησή του.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα που προέκυψε, έπρεπε να ζητήσουμε συγνώμη και να προχωρήσουμε διαδικασία με τον ταχύτερο τρόπο.

Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία. Είναι πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και ζητούν την παραίτηση του προέδρου. Αντιθέτως θέλω να θυμίσω ότι όταν παρενέβην πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου».

«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί για την εταιρία σε συνεργάτη μου. Ο κ. Βορίδης εξ όσων γνωρίζω είχε δικηγορικές συνεργασίες με την επίμαχη εταιρία. Το Μαξίμου είχε συνεργαστεί με την εταιρία, όλοι εγγυούνταν. Γιατί εκπλήσσονται όλοι; Έγινε κάτι τεχνικό που πλήττει την εικόνα, αντί να δουν πώς θα το σώσουμε, βρίσκουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και ζητούν την παραίτησή μου;» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Τόσο θράσος να λένε ότι φταίω εγώ; Φταίω γιατί τους εμπιστεύτηκα» πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε και είπα να την παραδώσω δύο φορές. Κανείς δεν ήθελε. Παραδίδω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου, εκτιμώ πολύ την κα Γιαννάκου, στην ίδια θέση θα μπορούσε να είναι ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο κ. Σιούφας, και η κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

«Καλώ να παραδώσω την καρέκλα, δεν είμαι γατζωμένος στις καρέκλες, αλλά θα παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας και οι δύο άλλοι συνάδελφοι από τις κοινοβουλευτικές τους θέσεις».

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης απηύθυνε έκκληση να μην υψώσουν τους τόνους, «εάν βουλιάξει το καράβι της ΝΔ θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Να καταλάβουν όλοι ότι όσο λιγότερο μιλάμε τόσο καλύτερα».

Αναφερόμενος στον επικεφαλής της ΚΕΦΕ και γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως «από τη μέρα των εκλογών γνωρίζετε ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στον Παπαμιμίκο, τον υπεύθυνο μηχανοργάνωσης κ. Πέτσα και τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Τσιμάρα. Είναι όλοι αυτοί άνθρωποι που ορίστηκαν από τον κ. Σαμαρά».

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι’ αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντηση πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».

Αγωγή κατά της εταιρίας και Παπαμιμίκου, Πέτσα και Τσιμάρα από Μεϊμαράκη

Μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας που απέτυχε να φέρει σε πέρας τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία καταθέτει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.

Απορρίπτει τις σχέσεις με την εταιρία ο Βορίδης

Μέσω Twitter έδωσε απάντηση άμεσα στα όσα του καταλόγισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για σχέσεις συνεργασίας με την εταιρία που οδήγησε στο φιάσκο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ο Μάκης Βορίδης.

«Καμία σχέση, δικηγορική ή άλλη, με την εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές στη ΝΔ. Περιμένω τα στοιχεία του κ. Μεϊμαράκη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Σχετικά άρθρα