Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε κρίση η Νέα Δημοκρατία: Εκλογή ή διάσπαση;

Σε κρίση η Νέα Δημοκρατία: Εκλογή ή διάσπαση;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Μετά το φιάσκο των εκλογών που δεν έγιναν, την αναζήτηση ευθυνών, την αναζήτηση προσώπων που δεν εμφανίστηκαν στη Λεωφόρο Συγγρού και μετά την απροθυμία που έδειξαν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύση,αναμένεται να γίνει μία ύστατη προσπάθεια να συμφωνήσουν σε νέα ημερομηνία εκλογών.

Στη Συγγρού ακούγονται φωνές για αλλαγή των μελών της ΚΕΦΕ και νέες εκλογές 6 ή 13 Δεκεμβρίου. Ενδεικτική των σκέψεων είναι η δήλωση του επικεφαλής της μηχανοργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου Ταυρή ότι «οι εκλογές μπορεί να γίνουν την επόμενη ή την μεθεπόμενη Κυριακή».

Με το κλίμα διάσπασης που υπάρχει πλέον στη ΝΔ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η ΚΕΦΕ ίσως και να είναι η τελική ευκαιρία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να μην οδηγηθεί το κόμμα σε διάσπαση.

Στις 13:00 η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) θα πραγματοποιηθεί στις 13.00. Αναμένεται να γίνει προσπάθεια να συμφωνηθεί ένα νέο πλαίσιο που θα είναι σύμφωνο με το Καταστατικό της ΝΔ, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνον με τη διεξαγωγή Συνεδρίου.

Από το στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη πιστεύουν ότι οι ευθύνες βαρύνουν την ΚΕΦΕ και τον πρόεδρό της αποκλειστικά.

Ωστόσο οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συμφωνούν ανοιχτά πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πρέπει να αποχωρήσει.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να αναλάβει την αρχηγία η Μαριέττα Γιαννάκου και να ορίσει εκείνη νέο πρόεδρο της ΚΕΦΕ. Από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης αν και μίλησε για φιάσκο είδε ευθύνες κυρίως στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Παπαμιμίκο.

Σχετικά άρθρα