Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν εκλέγουν Πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία – Αναβλήθηκαν οι εκλογές

Δεν εκλέγουν Πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία – Αναβλήθηκαν οι εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης,

Αναβλήθηκαν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία μετά την κατάρρευση του online συστήματος και το μπάχαλο που ακολούθησε.

Την σχετική απόφαση έλαβε η ΚΕΦΕ με απόλυτη πλειοψηφία αφού το σενάριο να προχωρήσουν οι εκλογές με χειρόγραφο τρόπο δεν βρήκε υποστηρικτές καθώς κρίθηκε διαβλητό.

Όλο το βράδυ και έως τα ξημερώματα ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, παρουσία και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να βρεθεί λύση στο τεχνικό πρόβλημα της εγκατάστασης και λειτουργίας του λογισμικού στους φορητούς υπολογιστές που θα χρησιμοποιηθούνταν ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν και άλλες αδυναμίες, όπως π.χ. έλλειψη φορτιστών (sic) για τους υπολογιστές.

Επίσης υπήρξαν ενστάσεις και προβληματισμός για το κατά πόσο έχουν τη δυνατότητα οι χειριστές σε όλα τα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο της έργο ταυτοποίησης και καταγραφής όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν.

Όπως έγινε γνωστό, το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ.

Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος.

Το Σάββατο, όταν επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, όπως και έγινε, καθώς δεν λειτούργησε ποτέ.

Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων.

Και πέρα από όλα αυτά, αργά το βράδυ του Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Για μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά να αναλάβει τη μεταβατική ηγεσία της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου, όπως και να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζητά η Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, σημειώνοντας ότι αυτός δεν πρέπει να είναι υποψήφιος.

Την παραίτηση όσων ανέλαβαν τη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ, με αποτέλεσμα το «φιάσκο» όπως το χαρακτήρισε, ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Οσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει, πλανώνται πλάνην οικτράν», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, προσθέτοντας ότι το σημερινό «φιάσκο» έχει υπευθύνους, που πρέπει να παραιτηθούν.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να ξεπεράσουμε τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας με νόημα ότι τις εκλογές είχε αναλάβει να διενεργήσει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. «Αρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και σημείωσε ότι από χθες από είχε εκφράσει αγωνία, όταν πληροφορήθηκε για τα τεχνικά προβλήματα. «Ρώτησα αν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, αλλά η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κανονικά», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητούν παραιτήσεις.

Την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου αλλά και την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής είπε ότι αυτός ο «τύπος» που λέγεται Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί γιατί ήδη είχε εκφράσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

Σχετικά άρθρα