Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παρασκευόπουλος αντικρούει τις καταγγελίες για υπόγεια απελευθέρωση Ρωμανού

Ο Παρασκευόπουλος αντικρούει τις καταγγελίες για υπόγεια απελευθέρωση Ρωμανού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Παρασκευόπουλος, Νίκος Ρωμανός, Τρομοκρατία, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Αντικρούει τις καταγγελίες εναντίον του για το θέμα της φοίτησης του Νίκου Ρωμανού με «βραχιολάκι» ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στη σφοδρή κριτική που δέχεται μέσω δημοσιευμάτων στα οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «δρομολογείται η απελευθέρωση του Νίκου Ρωμανού με διάταξη πρόκληση και αφορά στην αλλαγή του τρόπου χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων με ‘’βραχιολάκι’’».

Η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Η συντονισμένη προσπάθεια για ανακάλυψη ατοπημάτων στην νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σειρά τώρα έχει η γνωστή ρύθμιση για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με “βραχιολάκι”.

Το υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα. Λόγος: ο εισαγγελέας – επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου;

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολύ προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου. Παρακάμπτει τις κραυγές και ευχαριστεί τους πολίτες και τους αρμόδιους που συμβάλλουν με τα σχόλια τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία».

Σχετικά άρθρα