ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αποχωρούμε από τη συζήτηση – Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η στάση της κυβέρνησης”

“Αποχωρούμε από τη συζήτηση – Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η στάση της κυβέρνησης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Πρόταση Δυσπιστίας, ΣΥΡΙΖΑ,

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη στάση της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

“Αυτή την δημοκρατική εκτροπή δεν μπορούμε να την νομιμοποιήσουμε και αποχωρούμε” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά…

Κανονικά θα διεξαχθεί η συζήτηση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Κατόπιν τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιάννη Στουρνάρα, καταφέρθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα για την «απειλή» του περί κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του προεδρείου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τι νομίζετε, ότι θα φοβηθώ την πρόταση μομφής; Νομίζετε ότι θα με εκβιάσετε;».

Κατόπιν, διευκρίνισε ότι, μετά από συζητήσεις που είχε για το θέμα αυτό με νομικούς, απεφάνθη πως η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή αν αφορούσε σε προσωπικό παράπτωμα ενός υπουργού ή σε κάποια ενέργεια που δεν υπαγορεύθηκε από την κυβερνητική πολιτική, όμως από τη στιγμή που δεν συντρέχει τέτοιος λόγος και υπάρχει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, τότε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να καταθέσει πρόταση μομφής και κατά του προεδρείου της Βουλής, όπως είχε προαναγγείλει. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, πρόταση μομφής κατά του προέδρου μπορεί να κατατεθεί μόνο σε ημέρα κοινοβουλευτικού ελέγχου και κατά συνέπεια δεν έγινε αποδεκτή, μ’ αποτέλεσμα να αποχώρήσει με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Σχετικά άρθρα