Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε νευρικό κλονισμό οι βουλευτές της συγκυβέρνησης – Σκέφτονται τα ειδικά δικαστήρια

Σε νευρικό κλονισμό οι βουλευτές της συγκυβέρνησης – Σκέφτονται τα ειδικά δικαστήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Στουρνάρας, Πρόταση Δυσπιστίας,

Η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και η ξεκάθαρη δήλωσή του, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ότι “οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών θα καθίσουν στο σκαμνί, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία”, έχει προκαλέσει νευρικό κλονισμό σε πολλούς από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης που πλέον βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Με το πολιτικό θερμόμετρο να προκαλεί “καύσωνα” και έχοντας μπροστά τους οι μεν του ΠΑΣΟΚ τη βέβαιη εξαφάνιση τους στις εκλογές, οι της Νέας Δημοκρατίας γνώση ότι οι “στημένες” δημοσκοπήσεις πρωτιάς του κόμματος τους δεν αφορούν την πραγματικότητα, είναι πολλοί εκείνοι που προβληματίζονται για την επόμενη ημέρα, όταν ο τόπος θα έχει αλλάξει διακυβέρνηση. Βλέπετε, η δήλωση ότι “οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο σκαμνί” αφορά στην ευρεία της ανάγνωση και τους νομοθέτες, όσο κι αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφύγει να δείξει ποιους ακριβώς υπονοεί ως “υπεύθυνους”.

Τώρα, η αιφνιδιαστική κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τίναξε στον αέρα τη συζήτηση και ψήφιση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια.

Ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση ώστε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση επί της προτάσεως μομφής καθώς όπως είπε «δεν μας περισσεύει χρόνος».

Χαρακτήρισε την ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ ως «απονενοημένο διάβημα» και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα ότι «στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα βάλετε τα εθνικά μας συμφέροντα. Προτού το κάνετε θα έπρεπε να μας απαντήσετε πού θα βρούμε τα χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής εάν κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον υπουργού από τουλάχιστον 50 βουλευτές τότε η Ολομέλεια διακόπτει κάθε άλλη συνεδρίαση. Η κυβέρνηση αποφασίζει εάν η συζήτηση της προτάσεως θα γίνει άμεσα ή μετά από 2 ημέρες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία.

Υπό αυτά τα δεδομένα η ψήφιση επί της προτάσεως μομφής αναμένεται το βράδυ της Τρίτης.

Πάντως, στο Προεδρείο τη Βουλής εξετάζεται και σενάριο για το αν μπορεί να απορριφθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με το σκεπτικό ότι πριν από περίπου 4 μήνες κατατέθηκε από το ίδιο κόμμα πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον ΚτΒ δεν μπορεί το ίδιο κόμμα να επανακαταθέσει ίδια πρόταση αν δεν παρέλθει 6μηνο.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι αυτή την φορά η αντιπολίτευση δεν κατέθεσε μομφή κατά της κυβέρνησης αλλά κατά υπουργού της.

Σχετικά άρθρα