Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο μήνυμα στέλνει ο Τσίπρας στην Τουρκία μέσω της φιλοκυβερνητικής Sabah

Ποιο μήνυμα στέλνει ο Τσίπρας στην Τουρκία μέσω της φιλοκυβερνητικής Sabah
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αιγαίο Πέλαγος, Αλέξης Τσίπρας, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Aσφάλεια στην περιοχή μας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ασφάλεια στο Αιγαίο, αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο που υπογράφει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Για το προσφυγικό ζητά ουσιαστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ρευμάτων και ενίσχυση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας.

Στο άρθρο που δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική Sabah, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει: «Η ασφάλεια στην περιοχή μας, δεν μπορεί να διασφαλιστεί χωρίς την ασφάλεια στο Αιγαίο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό την απειλή του πολέμου ή μέσω της αύξησης των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου. Ένα από τα πρώτα βήματα αυτής της κυβέρνησης ήταν να συμφωνήσουμε με την Τουρκία για την αναζωογόνηση του διαλόγου για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. (…) Μόνο με την εξασφάλιση σχέσεων καλής γειτονίας με βάση το διεθνές δίκαιο μπορούμε να οικοδομήσουμε γερά θεμέλια για τη μελλοντική μας συνεργασία».

Σχετικά άρθρα