Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτζιάς: Η Ελλάδα φυλά επαρκώς τα σύνορά της

Κοτζιάς: Η Ελλάδα φυλά επαρκώς τα σύνορά της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Ισλαμιστές, Νίκος Κοτζιάς, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών,

H Ελλάδα φυλάει επαρκώς τα σύνορα της και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι βρέθηκε από το διαβατήριο του τρομοκράτη στο Παρίσι ότι η ταυτοποίηση του έγινε στην Ελλάδα.

Αυτό το μήνυμα έστειλε στους Ευρωπαίους ομολόγους του κατά τη συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών την Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο Νίκος Κοτζιάς.

Η συνεδρίαση εστιάστηκε σε τρία βασικά ζητήματα. Επικεντρώθηκε στην εξεύρεση λύσης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, στην κατάπαυση πυρός μεταξύ των μη τρομοκρατικών αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία και στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη μερίδα του λέοντος στις διαβουλεύσεις των υπουργών είχε η επίτευξη κατάπαυσης πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών -κυρίως μεταξύ Ασάντ και αντιπολίτευσης- που δεν ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος ή τους συμμάχους τους.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διαπίστωσε πως υπάρχει ελπίδα για μια τέτοια κατάληξη, καθώς έχουν εδραιωθεί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, και γίνεται συζήτηση για την παύση πυρός και τη δημιουργία ενός Συντάγματος.
Αγκάθι παραμένει η τύχη του Άσαντ που θα αποτελέσει ζήτημα συζήτησης για τους υπουργούς Εξωτερικών και σε άλλες συναντήσεις.

Σχετικά άρθρα